21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Príprava tejto polievky je veľmi rýchla a jednoduchá a jej chuť je úžasná. Kedysi ju pripravovali staré mamy, ale dnes je už minulosťou. A to je škoda, pretože je ideálnou a zdravou možnosťou večere alebo obeda. Jej hlavná zložka môže byť dosť prekvapivá, ale stojí za to dať tomuto jedlu šancu. Objavte recept na túto polievku.
Táto polievka je jednoduchá a rýchla na prípravu a určite poteší svojou chuťou
Foto: shutterstock/NoirChocolate
Polievky, ako je uhorková alebo paradajková, sú veľmi obľúbené. Ale čo šalátová polievka? Znie to dosť absurdne, ale je to realita. Viac by vám o nej vedeli povedať babičky, ktoré ju varili počas celej jari. Jej príprava je jednoduchá a jej chuť je zaujímavá a príjemná. Ako ju teda pripraviť?
Zabudnutá polievka, ktorá poteší svojou chuťou
Polievka, ktorej hlavnou zložkou je maslový hlávkový šalát, znie celkom zaujímavo a nezvyčajne. Oplatí sa ju vyskúšať, pretože sa dá pripraviť za okamih, takže je ideálna ako obed v náročný deň. Poteší nielen svojou chuťou, ale aj krásnou zelenou farbou.
Najlepšie na tejto polievke je, že okrem chuti je ľahko stráviteľná a má nízky obsah kalórií. Môžete si ju preto s chuťou vychutnať a dokonca sa nechať zlákať na ďalšiu porciu. Táto polievka bola kedysi veľmi obľúbená. Dnes sa na ňu už trochu zabudlo, ale rozhodne stojí za to si ju pripomenúť.
Keď sa iné polievky objavujú na tanieri príliš často, stojí za to vyskúšať niečo úplne nové. Pri tejto polievke je úžasné to, že sa dá pripraviť už za 15 minút. Zaujímavosťou je, že táto polievka chutí skvele, keď sa podáva horúca, ale v horúcich dňoch sa dá použiť aj studená. Je čas použiť maslový šalát nie na prípravu šalátu, ale polievky. Výsledok bude šialene chutný.
Polievka, ktorej hlavnou zložkou je hlávkový maslový šalát, upadla do zabudnutia, no určite stojí za to si ju pripomenúť
Foto: shutterstock.com/anabg
Ako pripraviť šalátovú polievku?
Šalátová polievka sa dá pripraviť už za štvrť hodiny, ak môžete použiť hotový vývar. Jej príprava je mimoriadne jednoduchá a zvládne ju aj ten, kto s kuchynskými dobrodružstvami ešte len začína. Po uvarení sa môže podávať s mnohými prílohami, ako sú varené vajce, krutóny, vyprážaná slanina alebo zemiaky. Vďaka tomu bude sýtejšia a určite sa rýchlo neomrzí.
Potrebné ingrediencie:
2 hlávky maslového šalátu
1 liter hotového vývaru
3 polievkové lyžice hustej smotany (kyslej smotany)
zväzok kôpru
soľ a korenie
2 plátky údenej slaniny
voliteľné prílohy: vyprážaná slanina, krutóny, varené vajce, zemiaky
Spôsob prípravy:
Slaninu nakrájajte na kocky a opečte na panvici. Hlávkový maslový šalát natrháme na menšie kúsky a pridáme k opečenej slanine. Všetko smažte na miernom ohni asi 10 minút. Obsah panvice pridajte do pripraveného vývaru.
Potom ju ochutíme smotanou, ktorú môžete vopred zmiešať s múkou. Celé to povarte a podľa chuti dochuťte soľou a korením. Uvarenú polievku môžete podávať tak, ako je, alebo ju rozmixovať mixérom do hladka.
Pred podávaním polievku ozdobte kôprom a pridajte svoje obľúbené prílohy. Nezabudnite, že ju môžete podávať teplú alebo studenú. Obe verzie sú rovnako chutné.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najjarnejšia polievka, akú som kedy videla. Šťaveľová polievka sa môže schovať
The post Túto polievku pripravovali naše staré mamy počas celej jari. Dnes si na ňu už takmer nikto nepamätá appeared first on Vášeň v tebe.