4.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudi).
Patríte k ľuďom, ktorí radi jedia, ale neradi stoja v kuchyni? To je skvelé, pretože nasledujúci recept urobíte raz a bude to vaša večera na niekoľko dní. Jeho chuť vám možno pripomína taliansku pizzu, ale nie je to tak. Keď ochutnáte, spadne vám sánka.
Nasledujúci recept urobíte raz a bude to vaša večera na niekoľko dní. Jeho chuť vám možno pripomína taliansku pizzu, ale nie je to tak.
Foto: shutterstock/AS Foodstudi
Hľadáte nápad na chutnú večeru, ktorá vás nielen zasýti, ale aj uľahčí varenie? Mám niečo pre vás! Predstavte si pokrm, ktorý v sebe spája všetky vaše obľúbené chute a ktorého príprava je rýchla a pohodlná. Nevyžaduje si tvarovanie cesta ani sledovanie teploty rúry. Je ideálny, keď túžite po niečom chutnom, ale zároveň jednoduchšom na prípravu ako tradičná pizza.
Tieto zapekané cestoviny a’la pizza je skutočným hitom, ktorý sa svojou chuťou vyrovná klasickej pizzi a príprava je oveľa jednoduchšia. Môžete ich pripraviť na víkendovú večeru, ale rovnako dobre sa hodia aj počas týždňa, keď si chcete pripraviť niečo na niekoľko dní. Spájajú sa tu všetky obľúbené ingrediencie, ktoré nájdete na pizzi – od paradajkovej omáčky cez aromatický syr až po obľúbené prísady.
Recept na zapekané cestoviny a’la pizza
Tento zapekané cestoviny a’la pizza je skutočným hitom, ktorý sa svojou chuťou vyrovná klasickej pizzi a jeho príprava je oveľa jednoduchšia.
Foto: shutterstock/baked pasta
Ingrediencie:
500 g obľúbenej šunky,
cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
400 g paradajkového pretlaku,
200 g šampiňónov,
červená paprika,
100 g syra mozzarella (nastrúhaného),
100 g tvrdého syra (nastrúhaného),
200 g cestovín (napr. penne alebo fusilli),
lyžička oregana
lyžička bazalky,
soľ a korenie podľa chuti,
2 lyžice olivového oleja.
Spôsob prípravy:
Cestoviny uvarte al dente podľa pokynov na obale.
Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno a orestujte na olivovom oleji dozlatista. Pridáme šunku nakrájanú na kocky, ochutíme soľou, korením, oreganom a bazalkou a chvíľu restujeme.
Pridajte paradajkový pretlak a na miernom ohni varte niekoľko minút, kým omáčka nezhustne. Medzitým nakrájajte huby a papriky na plátky, pridajte ich do omáčky a všetko varte ďalších približne 5 minút.
Uvarené cestoviny položte na dno rúry, navrch dajte vrstvu mäsovej omáčky a potom posypte strúhaným syrom. Celý pokrm pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 20 minút, kým sa syr nerozpustí a cestoviny nezozlátnu. Podávajte teplé.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Príprava trvá len 5 minút a vôňa pretrváva počas celého dňa. Takýto chlieb v pekárni nenájdete
The post Urobím ich dnes a do piatku budú jesť. Túto večeru pripravíte za pár okamihov a chutí ako talianska pizza appeared first on Vášeň v tebe.