Skip to content
Menu
Menu

Už ma omrzeli zemiakové placky, tak som urobila toto. Každý, kto ich jedol, žiadal viac

Prečítať článok

01.08.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Irina Meliukh).

Keď hovoríme o plackách, možno si predstavíme tie zo zemiakov. Receptov na túto chutnú večeru je však veľa a namiesto zemiakov môžete použiť inú zeleninu. Nedávno som to vyskúšala a neoľutovala som svoje rozhodnutie. To, čo z toho vyšlo, bolo lepšie ako klasika.

Recept na mrkvové placky.
Foto: shutterstock/Irina Meliukh

Zemiakové placky sa u mňa robia veľmi často a miluje ich celá moja rodina. Niet sa čomu čudovať, pretože chrumkavá kôrka a jemné vnútro dokážu naozaj zaujať. Nedávno som však počula, že tieto štandardné placky každého nudili a najradšej by jedol niečo iné. Vďaka tomu vznikol tento recept, ktorý sa ukazuje ako nenahraditeľný a ktorý u mňa doma zostal už dlho. Všetci členovia domácnosti sú požiadaní, aby pomohli.

Mrkvové placky nie sú štandardným jedlom, o ktorom každý počul. Dokonca by som povedala, že málokto o nich vie alebo ich jedáva. Robiť ich je jednoduchšie ako zemiakové placky a čo je zaujímavé, miznú oveľa rýchlejšie. Na ich výrobu netreba veľa a potrebné ingrediencie už pravdepodobne máte vo svojej kuchyni. Podávajte ich s obľúbenými omáčkami a u vás doma budú hitom.

Recept na mrkvové placky

Ingrediencie

4 stredné mrkvy,

2 vajcia,

4 lyžice pšeničnej múky,

malá cibuľa,

strúčik cesnaku,

soľ a korenie podľa chuti,

pol lyžičky prášku do pečiva,

olej na vyprážanie.

Spôsob prípravy

Mrkvu umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.

Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a pridáme k nastrúhanej mrkve.

V miske zmiešame mrkvu, cibuľu, cesnak, vajce, múku, soľ, korenie a prášok do pečiva, kým nevznikne jednotná hmota.

Olej zohrejte v panvici na strednom ohni. Na panvicu ukladáme lyžice cesta a tvoríme malé placky.

Placky opekáme z oboch strán do zlatista, asi 2-3 minúty z každej strany.

Vyprážané placky dáme na plech vystlaný papierovou utierkou, aby odsal prebytočný tuk.

Podávajte teplé ako predjedlo alebo prílohu k hlavnému jedlu. Pridajte k nim smotanu alebo domácu omáčku.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Keď som mala sedem rokov, stará mama mi ju vyprážala na večeru. Cuketu v tejto verzii milujem dodnes

Milujem tento koláč pre jeho kokosovú chuť. Robím ho každú nedeľu, ale nie preto, že by som strácala rozum

The post Už ma omrzeli zemiakové placky, tak som urobila toto. Každý, kto ich jedol, žiadal viac appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj