Skip to content
Menu
Menu

Už si nekupujem syr a údeniny na raňajky. Teraz si robím túto pastu, ktorá je hotová za 3 minúty

Prečítať článok

30.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alesia.Bierliezova).

Raňajky sú pre mnohých z nás každodenným rituálom, ktorý je veľmi dôležitý a ktorý nás naladí na celý deň. Mnohí ľudia im prikladajú veľký význam a chcú ráno zjesť niečo nezvyčajné, ale zároveň časovo nenáročné. Nedávno som našla niečo chutné, čo určite dokáže nahradiť všetky údeniny a syry, ktoré si dávame na čerstvý chlieb. Keď som to ochutnala, došli mi slová.

Ako pripraviť pastu z makrely?
Foto: shutterstock/Alesia.Bierliezova

Som človek, ktorý miluje raňajky a rada vymýšľam čoraz zaujímavejšie a novšie recepty, ktoré si môžem ráno pripraviť. Niekedy však aj mne dôjdu nápady a neviem vymyslieť nič rozumné a chutné. Nedávno som však dostala recept na pastu, ktorá sa expresne pripravuje a rovnako rýchlo zmizne zo stola. Ťažko sa mi verilo, že z takejto kombinácie ingrediencií vznikne niečo také dobré.

Pasta, o ktorej hovorím, je nátierka z makrely. Ak nie ste veľkými fanúšikmi rýb, hneď sa nenakazte, pretože prísady, ktoré sa do nej pridávajú, neutralizujú jej chuť a vytvárajú niečo nezvyčajné. Nezabudnite však v prvom rade rybu správne pripraviť, aby v nátierke neboli kosti. Aby bola chuť ešte lepšia, pridajte do nej uhorky, vajcia, cibuľu a zmes omáčok, napríklad horčicu a majonézu. Ak ju dáte na chlieb, stane sa vašimi obľúbenými raňajkami.

Recept na pastu z makrely

Ingrediencie:

jedna údená makrela

3 nakladané uhorky

2 vajcia uvarené natvrdo

malá cibuľa

pol lyžice mäkkého masla,

plochá lyžička horčice

2-3 lyžice majonézy

soľ a korenie podľa chuti

Prísady, ktoré sa do nej pridávajú, neutralizujú jej chuť a vytvárajú niečo nezvyčajné.
Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer

Príprava:

Makrelu dôkladne zbavte kostí a odstráňte kožu. Rybu vložte do misky a roztlačte vidličkou alebo ju minútu mixujte v mixéri.

K rybe pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, vajcia nakrájané na menšie kocky a rovnako nakrájané uhorky.

Pridajte maslo, horčicu, majonézu a dôkladne premiešajte.

Nakoniec podľa chuti osoľte, okoreňte a opäť premiešajte.

Hotovú pastu vložte do chladničky, aby sa chute spojili. Potom je pripravená na podávanie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Urobila som ju a podávala s chlebom. Rodina už nechcela jesť na večeru nič iné

Mäkké ako vankúš a sladké ako sen. Tieto placky pripravíte za desať minút

The post Už si nekupujem syr a údeniny na raňajky. Teraz si robím túto pastu, ktorá je hotová za 3 minúty appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj