Skip to content
Menu
Menu

Už si neviem predstaviť iné raňajky. Orientálne vajíčka chutia lepšie ako miešané

Prečítať článok

28.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski).

Sendviče a vajíčka sú najčastejšou voľbou raňajok, ale všetko sa môže časom zunovať. Ak už máte dosť sendvičov a nudných vajec a zároveň si chcete dať naozaj chutné raňajky, ktoré vám dodajú energiu a zasýtia na dlhý čas, vyskúšajte tento recept. Na miešané vajíčka a omelety nadobro zabudnete.

Vyskúšajte tento recept. Na miešané vajíčka a omelety nadobro zabudnete.
Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski

Šakšuka je jedlom snov pre každého, kto rád začína deň chutným jedlom, ktoré vám dodá energiu na dlhé hodiny. Je to skutočná chuťová a vitamínová bomba, ktorej hlavnými zložkami sú paradajky a vajcia. Okrem toho môžete pridať čokoľvek, čo vám leží v chladničke. Pripravte sa na raňajkové hody.

Špičkové raňajky s vajíčkami. Pripravte si farebnú orientálnu šakšuku

Ingrediencie:

3 väčšie malinové paradajky,

1 väčšia cibuľa,

1 paprika,

niekoľko plátkov studeného mäsa, kúsok klobásy alebo slaniny,

hrsť špenátu (nepovinné),

olej alebo maslo na vyprážanie,

2 strúčiky cesnaku,

soľ, korenie, oregano, rasca, štipka chilli,

toľko vajec, koľko máte radi.

Špičkové raňajky s vajíčkami. Pripravte si farebnú orientálnu šakšuku.
Foto: pexels/Julia Khalimova

Šakšuka – ako ju pripraviť:

Začnite prípravou všetkých ingrediencií. Cibuľu nakrájajte na kocky, nemusí byť veľmi jemná, paradajky a papriku tiež nakrájajte na kocky (paradajky môžete vopred spariť, ale nie je to potrebné). Údeninu natrhajte na kúsky; ak používate klobásu alebo slaninu, nakrájajte ju tiež na kocky.

Pripravte si veľkú panvicu a rozohrejte v nej tuk. Pridajte cibuľu, cesnak a klobásu. Smažte, kým cibuľa nezesklovatie, potom pridajte papriku a špenát. Smažte na pomerne silnom plameni a pridajte nakrájané paradajky.

Podľa chuti dochuťte korením a smažte, kým sa z paradajok neodparí prebytočná voda. Potom do stredu panvice rozbijeme vajcia a počkáme, kým sa bielka zatiahnu. Nezabudnite, že žĺtok by mal byť tekutý. Podávajte s chrumkavým toastom.

Keď raz ochutnáte shakshuku, nebudete sa chcieť vrátiť k predchádzajúcim raňajkovým nápadom. Recept na šakšuku si môžete ľubovoľne upraviť – môžete ju podávať s pridaním šampiňónov, cukety alebo tofu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Mexická polievka podľa tohto receptu je šialená. Všetko vďaka konkrétnemu mäsu

Po objavení tohto receptu už nebudete chcieť miešané vajíčka. Vajíčka v tejto verzii potešili celú rodinu

The post Už si neviem predstaviť iné raňajky. Orientálne vajíčka chutia lepšie ako miešané appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj