Skip to content
Menu
Menu

Varia ju na juhu, ale na Slovensku chutí rovnako dobre. Táto polievka zasýti každý hlad

Prečítať článok

1.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Cesarz).

Papriková polievka je večera snov, keď sa chcete cítiť ako na dovolenke. Recept je triviálny, ale nesmiete zabudnúť na jeden krok. Predhrejte rúru najlepšie hneď, ako si prečítate recept.

Ako pripraviť túto lahodnú polievku?
Foto: shutterstock/Cesarz

Papriková polievka je ďalšia krémová polievka, ktorú musíte vyskúšať, keď máte chuť na niečo zdravé a nezvyčajné. Recept na polievku nie je zložitý, ale pečenie papriky zabezpečí jej dokonalú a hlbokú chuť. Chcete sa cítiť ako v reštaurácii, kde sa podávajú tie najlepšie južanské jedlá? Nemusíte čakať, nastavte rúru.

Papriková polievka – recept hodný šéfkuchára

Ingrediencie:

6 červených paprík

približne 800 ml vývaru

2 stredne veľké cibule

2-3 strúčiky cesnaku

trochu paradajkového pretlaku

soľ, korenie, sladká paprika, štipka chilli, obľúbené bylinky

olivový olej

na podávanie: krutóny, rozdrobený syr feta alebo obľúbené semienka

Papriková polievka je ďalšia krémová polievka, ktorú musíte vyskúšať, keď máte chuť na niečo zdravé a nezvyčajné.
Foto: shutterstock/Prostock-studio

Papriková polievka – ako ju pripraviť

Papriky nakrájajte na štvrtiny, odstráňte z nich semienka a položte ich na plech. Zľahka ich potrite olivovým olejom a pečte v rúre pri 200 stupňoch, kým šupka nie je tmavá a miestami dokonca spálená. Po vybratí z rúry papriky ošúpte a dužinu nakrájajte na kocky.

Pripravte si hrniec a zohrejte v ňom 3 lyžice olivového oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a keď zosklovatie, pridajte cesnak pretlačený cez lis. Restujte 2 minúty a pridajte pečené papriky, obľúbené bylinky a 2 lyžice paradajkového pretlaku. Znížte teplotu a smažte približne 10 minút.

Osmaženú zeleninu zalejte horúcim vývarom, podľa chuti okoreňte a varte ďalších 10 minút. Potom polievku rozmixujte ručným mixérom na hladký krém a podávajte s krutónmi alebo syrom.

Tip: Do paprikovej polievky môžete pridať 2 lyžice citrónovej šťavy a 10 minút pred dopečením papriky vložte do rúry cesnak zabalený do alobalu. Tento trik skvele zvýrazní chuť pokrmu a všetci sa budú pýtať na recept.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Cuketová krémová polievka. Moja teta mi poradila, čo pridať, aby bola lepši

O tomto čokoládovom koláči sníva celá moja rodina. Pridávam doň zeleninu a oni ju ani necítia

The post Varia ju na juhu, ale na Slovensku chutí rovnako dobre. Táto polievka zasýti každý hlad appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj