Skip to content
Menu
Menu

Vezmem jahody a obložím ich cestom. V okamihu vytvorím dezert, ktorý nikde nenájdete

Prečítať článok

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Laetitia Stie).

Niekedy nepotrebujete veľa, aby ste vyčarili chutný a jednoduchý recept. Tentoraz vám chceme ukázať, že kombinácia len niekoľkých surovín zaručuje dezert, ktorý si budete veľmi dlho pochvaľovať. Stačí, ak použijete sezónne ovocie a upečiete ho so správnymi výrobkami. Takto pripravíte dezert, ktorý zmizne v okamihu.

Niekedy nepotrebujete veľa, aby ste vyčarili chutný a jednoduchý recept. Jahody pod mrveničkou sú veľmi jednoduchý recept a zvládne ho každý.
Foto: shutterstock/Laetitia Stie

Každý má v obľube nejaké jedlo alebo dezert, ktorý sa mu spája s určitým obdobím. Pre mňa má tento dezert osobitný význam, pretože si pamätám, ako ho robila moja teta. Dodnes si pamätám, aký bol výborný, a niekedy sa ho snažím znovu pripraviť, aby som nezabudla na jeho chuť. Na jeho prípravu naozaj nepotrebujete veľa, ale oplatí sa urobiť si zásoby chutného ovocia, ktoré je sladké a šťavnaté.

Jahody pod mrveničkou sú veľmi jednoduchý recept a zvládne ho každý. Takýto dezert sa môže podávať teplý aj studený. Odporúčam ich podávať aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo vychladenej šľahačky.

Recept na jahody pod mrveničkou

Ingrediencie na plnku:

500 g čerstvých jahôd,

2 PL cukru.

Ingrediencie na mrveničku:

100 g pšeničnej múky,

50 g cukru,

50 g vychladeného masla,

čajová lyžička vanilkového cukru,

štipka soli.

Mrvenička sa pripravuje ľahko a rýchlo. Podstatou je vychladene maslo.
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Spôsob prípravy:

Začnite prípravou ovocia. Jahody dôkladne umyte, osušte a odstráňte stopky.

Jahody nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do väčšej misy. Pridajte cukor a dôkladne premiešajte. Potom jahody preložte do pekáča a rovnomerne ich rozložte na dno.

Teraz je čas pripraviť mrveničku. V miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a štipku soli.

Potom pridajte vychladnuté maslo nakrájané na malé kúsky. Ingrediencie trieme medzi prstami, kým nevznikne mrvenička s konzistenciou drobných omrviniek.

Rozdrvenou zmesou posypte ovocie v miske.

Predhrejte rúru na 180 °C. Nádobu s jahodami a mrveničkou vložte do rúry.

Pečte približne 25-30 minút, kým mrvenička nie je zlatistá a jahody nevyšumia.

Hotový dezert podávajte teplý, samostatne alebo s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou alebo bielym jogurtom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Využite sezónne ovocie a pripravte zabudnuté socialistické jedlo. Recept je triviálne jednoduchý

S jahodami to nikdy nerobím. Mám iný spôsob. Takto vydržia až dva týždne

The post Vezmem jahody a obložím ich cestom. V okamihu vytvorím dezert, ktorý nikde nenájdete appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj