11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Laetitia Stie).
Niekedy nepotrebujete veľa, aby ste vyčarili chutný a jednoduchý recept. Tentoraz vám chceme ukázať, že kombinácia len niekoľkých surovín zaručuje dezert, ktorý si budete veľmi dlho pochvaľovať. Stačí, ak použijete sezónne ovocie a upečiete ho so správnymi výrobkami. Takto pripravíte dezert, ktorý zmizne v okamihu.
Niekedy nepotrebujete veľa, aby ste vyčarili chutný a jednoduchý recept. Jahody pod mrveničkou sú veľmi jednoduchý recept a zvládne ho každý.
Foto: shutterstock/Laetitia Stie
Každý má v obľube nejaké jedlo alebo dezert, ktorý sa mu spája s určitým obdobím. Pre mňa má tento dezert osobitný význam, pretože si pamätám, ako ho robila moja teta. Dodnes si pamätám, aký bol výborný, a niekedy sa ho snažím znovu pripraviť, aby som nezabudla na jeho chuť. Na jeho prípravu naozaj nepotrebujete veľa, ale oplatí sa urobiť si zásoby chutného ovocia, ktoré je sladké a šťavnaté.
Jahody pod mrveničkou sú veľmi jednoduchý recept a zvládne ho každý. Takýto dezert sa môže podávať teplý aj studený. Odporúčam ich podávať aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo vychladenej šľahačky.
Recept na jahody pod mrveničkou
Ingrediencie na plnku:
500 g čerstvých jahôd,
2 PL cukru.
Ingrediencie na mrveničku:
100 g pšeničnej múky,
50 g cukru,
50 g vychladeného masla,
čajová lyžička vanilkového cukru,
štipka soli.
Mrvenička sa pripravuje ľahko a rýchlo. Podstatou je vychladene maslo.
Foto: shutterstock/Erhan Inga
Spôsob prípravy:
Začnite prípravou ovocia. Jahody dôkladne umyte, osušte a odstráňte stopky.
Jahody nakrájajte na malé kúsky a vložte ich do väčšej misy. Pridajte cukor a dôkladne premiešajte. Potom jahody preložte do pekáča a rovnomerne ich rozložte na dno.
Teraz je čas pripraviť mrveničku. V miske zmiešajte múku, cukor, vanilkový cukor a štipku soli.
Potom pridajte vychladnuté maslo nakrájané na malé kúsky. Ingrediencie trieme medzi prstami, kým nevznikne mrvenička s konzistenciou drobných omrviniek.
Rozdrvenou zmesou posypte ovocie v miske.
Predhrejte rúru na 180 °C. Nádobu s jahodami a mrveničkou vložte do rúry.
Pečte približne 25-30 minút, kým mrvenička nie je zlatistá a jahody nevyšumia.
Hotový dezert podávajte teplý, samostatne alebo s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou alebo bielym jogurtom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Využite sezónne ovocie a pripravte zabudnuté socialistické jedlo. Recept je triviálne jednoduchý
S jahodami to nikdy nerobím. Mám iný spôsob. Takto vydržia až dva týždne
The post Vezmem jahody a obložím ich cestom. V okamihu vytvorím dezert, ktorý nikde nenájdete appeared first on Vášeň v tebe.