Skip to content
Menu
Menu

Všetci len cuketu, zatiaľ čo ja obaľujem a smažím ďalšiu zeleninu. Nie každý vie, že sa dá

Prečítať článok

2.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jack7_7).

Cuketa v obale je vynikajúca a všetci v mojej rodine ju milujú. Nie každý si však uvedomuje, že oveľa chutnejšie občerstvenie sa dá pripraviť z inej zelenej zeleniny. Stačí vám strúhanka, trochu syra a panvica a za pár minút máte dokonalú desiatu alebo chutnú večeru.

Zelené paradajky na panvici – recept na chrumkavé občerstvenie.
Foto: shutterstock/Jack7_7

Milujem paradajky v akejkoľvek podobe, ale toto občerstvenie zvíťazí aj nad tou najlepšou polievkou alebo paradajkovou omáčkou. V lete som na večeru zvyčajne pripravovala zapekané cukety. Napadlo mi však, že keďže takéto cukety vychádzajú skvele, prečo to neskúsiť s paradajkami? Zobrala som nezrelé zelené paradajky z môjho kríka, sparila ich a opražila do zlatista. Samozrejme, nezabudla som ani na syr, veď kombinácia paradajok a syra je vždy hitom. Bože, aké to bolo výborné. Viem, že bez nich už nebudem vedieť žiť.

Zelené paradajky na panvici – recept na chrumkavé občerstvenie

Ingrediencie:

3-4 veľké zelené paradajky,

3 vajcia,

cca. 1/3 šálky pšeničnej múky,

cca. 1/3 šálky kukuričnej múky,

5 lyžíc strúhaného parmezánu alebo iného tvrdého zrejúceho syra,

soľ, korenie, oregano podľa chuti,

olej na smaženie.

Zelené paradajky v obale – ako na to:

Obaľujem a smažím zelené paradajky. Nie každý vie, že sa dá.
Foto: shutterstock/SYED IBAD RM

Umyte paradajky a nakrájajte ich na pomerne hrubé plátky. Zľahka ich osolíme a okoreníme.

Do misky dáme pšeničnú múku, kukuričnú múku a nastrúhaný parmezán. Pridáme štipku soli a oregana. Premiešajte a spojte.

Vajíčka rozšľahajte. Môžete do nich pridať lyžicu majonézy – odporúčam! Potom každý plátok paradajky namočte do vajíčka a obalte v múke a syre.

Na panvici poriadne rozohrejte olej a keď je rozpálený, vložte doň plátky paradajok. Smažte ich z oboch strán dozlatista.

Po usmažení položte paradajky na papierovú utierku, aby sa z nich odsal prebytočný tuk. Podávajte ako náhradu mäsa v jedlách na večeru, ako občerstvenie na večierku s cesnakovou omáčkou alebo ako ľahkú večeru so šalátom a olivami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto vzácnosť ma vracia do detstva. Takto ho robila moja babka a inak si to ani neviem predstaviť

Tento recept na šalát som si priniesla z Grécka. Odkedy som sa vrátila domov, nemôžem ho prestať jesť

The post Všetci len cuketu, zatiaľ čo ja obaľujem a smažím ďalšiu zeleninu. Nie každý vie, že sa dá appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj