Skip to content
Menu
Menu

Vyprážate mäso? Použite metódu 3 prstov. Už nikdy nevyjde také tvrdé ako podrážka

Prečítať článok

01.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Suteren Studio).

Ako pripraviť mäso tak, aby bolo dobre, stredne alebo nedopečené? Na rozdiel od zdania to nie je také ťažké. Stačí použiť trik „líčka, brada, čelo“ a budete vedieť, kedy ich z panvice vybrať. Porotkyňa programu „MasterChef“ zdieľala jej patent.

Ako skontrolovať, či je steak hotový?
Foto: shutterstock/Suteren Studio

Vyprážanie mäsa, najmä steaku, podľa našich predstáv môže byť poriadna výzva. Ak ho necháte na teple príliš krátky čas, bude to mať za následok surový stred a príliš dlho bude mať za následok konzistenciu podrážky. S pomocou jednoduchého triku to pre vás už nikdy nebude problém.

Ako pripraviť mäso, aby nechutilo ako morský jazyk? Vyberte si úroveň prepečenia

Mnoho ľudí si nevie predstaviť sýtu večeru bez šťavnatého kusu mäsa. Bohužiaľ príprava väčšieho kusu môže byť problematická. Stačí chvíľka nepozornosti, aby sa pripálilo, alebo naopak príliš krátko smažiť a vnútro bude nepožívateľné.

Problém je o to väčší, keď varíte pre viacerých ľudí, z ktorých má každý trochu iné preferencie týkajúce sa prepečenia. Týka sa to predovšetkým steakov, ale nielen. Hamburgerové fašírky môžu byť rovnako náročné na prípravu. Ako ich vyprážať, aby vždy vyšli tak, ako chcete? Na rozdiel od zdania je to veľmi jednoduché.

Ako skontrolovať, či je steak hotový? Steak „medium rare“.
Foto: Pixabay/derheiko

Bola porotkyňou v „MasterChef“. Prezradila užitočný trik na vyprážanie mäsa

O jednoduchý a rýchly trik na kontrolu prepečenosti mäsa sa podelila Melissa Leong, austrálska kritička potravín, autorka kníh a bývalá porotkyňa programu „MasterChef Australia“. Žena ukázala, ako to urobiť za sekundu a bez použitia ďalších nástrojov. Všetko, čo potrebujete, sú… prsty. Aká je jej metóda?

Ako skontrolovať, či je steak hotový? Stačia prsty

Melissa Leong sa podelila o svoj trik počas „MasterChef“, keď jedna zo súťažiacich pripravovala mäso. Pristúpila k svojej stanici a spýtala sa, či vie, ako skontrolovať úroveň prepečenia hmatom. Ukázalo sa, že stačilo skontrolovať mäkkosť pripraveného kúska (stierkou) a porovnať ho s tromi časťami tváre, ktoré treba popichať prstom.

Ak je mäso makké ako líce, znamená to, že je to „rare“, t.j. surové

Mäkkosť pripomínajúca bradu znamená „medium rare“. t.j. stredne prepečené

Tvrdosť porovnateľná s čelom znamená „well done“. t.j. prepečené

Tvrdosť porovnateľná s čelom znamená „well done“. t.j. prepečený steak.
Foto: Pixabay/erkhim

Vedeli ste o tom?

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte do omelety, pizze alebo šalátu. Rozmaznajú vaše chuťové poháriky. Kvety nazbierajte hneď teraz

Tieto úžasné raňajkové žemličky robím za päť minút. Nevyžadujú kysnutie a sú nadýchané ako obláčik

The post Vyprážate mäso? Použite metódu 3 prstov. Už nikdy nevyjde také tvrdé ako podrážka appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj