Skip to content
Menu
Menu

Za špargľovú polievku vám udelia medailu. Budete prekvapení, že táto ľahká polievka chutí ako z reštaurácie

Prečítať článok

22.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/etorres).

Špargľová polievka je perfektný nápad na rýchlu večeru, ktorá do vašej kuchyne prinesie závan jari, ale nielen to. Recept na špargľovú polievku je triviálny a rýchly, ale s triviálnosťou nemá nič spoločné. Táto polievka je jednoducho božská a vďaka syru chutí, akoby pochádzala z drahej reštaurácie.

Ako pripravujete špargľovú polievku?
Foto: shutterstock/etorres

Ako pripravujete špargľu? Pečiete ich zabalené v plátkoch slaniny, varíte ich a polievate holandskou omáčkou a v týchto verziách sú naozaj vynikajúce. Špargľová polievka je však viac ako len chutná večera. Recept na špargľovú polievku je povinnosťou pre každého, kto sa rád chutne naje a zároveň nezruinuje obsah svojej peňaženky. Pripravte si túto polievku a pripravte sa na šok – je lahodná a krémová a chutí presne tak, akoby pochádzala z rúk vynikajúceho šéfkuchára.

Špargľová polievka – lacná, rýchla a úžasná chuť

Ingrediencie:

2 zväzky zelenej špargle,

2 stredne veľké zemiaky,

polovica zeleru,

malá cibuľa,

2-3 strúčiky cesnaku,

zeleninový vývar (približne 1,5 litra),

soľ, korenie, muškátový oriešok,

120 g syra s modrou plesňou,

2/3 šálky smotanového syra,

2 lyžice masla.

Špargľová polievka recept – ako na to:

Odlomte drevnaté konce špargle a stonky nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak prelisujte a zemiaky nakrájajte na kocky.

Pripravte si hrniec a rozpustite v ňom maslo. Pridajte cibuľu a keď zosklovatie, pridajte nakrájanú špargľu. Špargľu za občasného miešania orestujte a potom pridajte zemiaky a cesnak.

Osmaženú zeleninu zalejte vývarom, znížte teplotu a varte, kým zemiaky nezmäknú. Podľa chuti dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom. Potom pridajte smotanu, rozdrobený syr a rozmixujte ručným mixérom do hladka.

Špargľovú polievku podávajte s krutónmi alebo pufovaným hráškom. Výborne bude chutiť aj s nadrobenými slaninovými lupienkami.

Túto polievku si môžete pripraviť aj z bielej špargle.
Foto: shutterstock/Brent Hofacker

Tento recept je na zelenú špargľu, ale podľa rovnakého receptu pripravíte aj lahodnú polievku z bielej špargle. Upozorňujeme však, že biela špargľa sa varí dlhšie a mala by sa olúpať. Túto špargľovú polievku môžete podávať aj s vajíčkami uvarenými na tvrdo alebo s pošírovanými vajíčkami – nech už sa rozhodnete podávať ju akokoľvek, určite bude chutiť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prišla jar a priniesla špargľu. Nevarte, nepečte, hoďte na panvicu. 10 minút a máte hotovo

Grilovaná špargľa s týmito ingredienciami sa môže dostať zo žalúdka priamo do srdca. Na každého urobíte dojem

The post Za špargľovú polievku vám udelia medailu. Budete prekvapení, že táto ľahká polievka chutí ako z reštaurácie appeared first on Vášeň v tebe.