3.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/from my point of view).
Školský rok sa začína a s ním aj jeseň. A čo si pri tejto príležitosti môžete pripraviť ako občerstvenie? Navrhujeme tekvicový koláč. Je nadýchaný, sladký a naozaj sa ľahko pečie. Ako ho pripravíte? Určite si pozrite náš recept na tekvicový koláč.
Tekvicový koláč – majstrovské dielo
Foto: shutterstock/from my point of view
Pravdepodobne neexistuje jesennejšie pečenie ako tekvicový koláč. Zaujímavý a jednoduchý recept na sladkú pochúťku. Presvedčte sa sami a nezabudnite ho neskôr vyskúšať.
Tekvicový koláč nie je len na Halloween. Nepotrebujete naň žiadne fantastické ingrediencie
Na prípravu tekvicového koláča potrebujete, samozrejme, jeho hlavnú postavu, tekvicu, ale nielen ju. Sladkosť a zamatovú štruktúru dodá lahodná poleva s pridaním bielej čokolády a pomaranča. Pomery sú uvedené len orientačne, takže vám nič nebráni prispôsobiť si ich vlastným potrebám.
Ingrediencie na koláč:
jedna malá tekvica (najlepšie Hokkaido),
jeden a pol šálky múky,
1 pohár kryštálového cukru,
1 kocka masla,
4 vajcia,
10 g prášku do pečiva,
2 g perníkového korenia,
štipka vanilky,
biela čokoláda – celá tabuľka (na polevu),
šťava z jedného pomaranča (na polevu).
Tekvicový koláč nie je len na Halloween. Príprava koláča je jednoduchá
Pečenie tekvicového koláča by nemalo predstavovať žiadne ťažkosti. Stačí postupovať podľa nižšie uvedených pokynov.
Vyskúšajte lahodnú polevu s pridaním bielej čokolády a pomaranča
Foto: shutterstock/Alexandra Anschiz
Spôsob prípravy:
Tekvicu ošúpeme, nakrájame na kúsky a upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov Celzia do mäkka.
Zeleninu rozmixujte na hladkú kašu a nechajte vychladnúť.
Nezabudnite si časť tekvicovej zmesi odložiť na prípravu polevy.
Maslo vymiešajte s práškovým cukrom a vanilkou. Postupne pridávajte žĺtky (predtým oddelené od bielkov).
Múku preosejeme a zmiešame s korením.
Postupne pridávajte múku a korenie striedavo s tekvicovou zmesou do masla s prísadami. Všetky prísady dobre premiešajte.
Teraz tuho vyšľaháme bielky a nastrúhame kôru z pomaranča. Obe prísady pridajte do cesta.
Cesto preneste do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na termoobrúske približne jednu hodinu pri teplote 170 stupňov Celzia.
Polevu pripravíme z trochy tekvicovej hmoty, pomarančovej šťavy a rozpustenej čokolády. Nakoniec vychladnutú polevu nalejte na vychladnutý tekvicový koláč. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na piškótu, ktorý sa vždy vydarí. Najlepší cukrári používajú tento trik
The post Zabudnite na jablkový koláč. Tento koláč so zamatovou polevou je skutočné majstrovské dielo. Nikto mu neodolá appeared first on Vášeň v tebe.