Skip to content
Menu
Menu

Zabudnite na karfiol v strúhanke. Lepšie je piecť ho pod „perinkou“ a bude vám chutiť ako nikdy predtým

Prečítať článok

17.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).

Vo vašom jedálničku je veľmi málo zeleniny a už máte plné zuby všetkých štandardných jedál? Máme pre vás jednoduchý spôsob! Stačí skombinovať bešamelovú omáčku s karfiolom a všetko spolu zapiecť. Znie to divne? Upokojte sa. Som si istá, že tento recept si nájde miesto vo vašej kuchyni na veľmi dlhý čas.

Karfiol v bešamelovej omáčke. Vynikajúce!
Foto: shutterstock/AS Foodstudio

Karfiol je zelenina, z ktorej vie málokto vykúzliť niečo jedinečné a nezvyčajné. U nás doma sa najčastejšie podáva vypražaný v strúhanke. K týmto chutiam sa však už nechcem vracať. Možnosť karfiolového nákypu s bešamelovou omáčkou ma rozhodne oslovila. Robím ho pomerne často, pretože je rýchly, jednoduchý a predovšetkým naozaj chutný.

Karfiol v bešamelovej omáčke. Vynikajúce!

Karfiol je pre mnohých z nás dosť nevýrazná a mdlá zelenina. Existuje však spôsob, ako ho zaradiť do svojho jedálnička, a to nielen vo forme vypražaného v cestičku. Stačí ho zapiecť pod bešamelovou omačkou a posypať strúhaným syrom.

Na vrch pridávam aj nasekanú pažítku, aby som pokrmu dodala trochu chuti. Každý si vždy pýta viac.

Ingrediencie:

1 karfiol

¼ kocky masla,

½ šálky pšeničnej múky,

dve šálky teplého mlieka,

soľ, korenie podľa chuti,

1/3 čajovej lyžičky strúhaného muškátového orieška.

Príprava bešamelovej omáčky nie je náročná.
Foto: shutterstock/RESTOCK images

Karfiol v bešamelovej omáčke – recept. Vyskúšajte ho raz a budete sa k nemu vracať

Ako pripravíte zapekaný karfiol? Na začiatok karfiol umyte, ošúpte listy a rozdeľte ho na menšie kúsky. Celý ho uvarte v osolenej vode, kým nie je al dente. Keď je zelenina hotová, môžete ju preniesť do pekáča a pustiť sa do prípravy omáčky.

Príprava bešamelovej omáčky nie je náročná. Stačí v malom hrnci rozpustiť maslo, potom doň nasypať múku a všetko intenzívne premiešať, aby nevznikli hrudky. Potom prilejeme mlieko a prísady opäť spojíme. Mala by vzniknúť hladká omáčka, ktorú ochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.

Predvarený karfiol zalejte bešamelovou omáčkou. Celý pokrm posypte strúhaným syrom a vložte do rúry. Pečte v teplovzdušnej rúre približne 30 minút. Vyberte pokrm z rúry a posypte ho strúhaným parmezánom alebo čerstvou pažítkou.

Karfiol v bešamelovej omáčke – recept. Vyskúšajte ho raz a budete sa k nemu vracať.
Foto: shutterstock.com/Angel Simon

Zapekaný karfiol. Lacná a jednoduchá večera

Zapekaný karfiol v bešamelovej omáčke bude určite lacnou a expresnou večerou, ktorá poteší každého. Môžete ho podávať spolu s mäsom, ako prílohu alebo občerstvenie na večer, keď máte chuť na niečo na jedenie. Je rýchly na prípravu a nevyžaduje si žiadne špeciálne zručnosti. Chutí vynikajúco a som si istá, že tento recept sa stane trvalou súčasťou vašej kuchyne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V prospech tohto mäsa som sa vzdala bravčových rezňov a fašírok. Kečup je nevyhnutnou ingredienciou

Najlepšia cuketová polievka. Pridajte túto prísadu a rodina bude nadšena

The post Zabudnite na karfiol v strúhanke. Lepšie je piecť ho pod „perinkou“ a bude vám chutiť ako nikdy predtým appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj