8.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sea Wave).
Na jablkových lievancoch si pochutnáva veľa ľudí, najmä detí. Niekedy sa však aj takáto chuťovka môže zunovať. Našťastie sa to dá ľahko napraviť. Stačí upraviť tradičný recept a vyčarovať ricottové lievance.
Lievance z riccoty sú skvelé na raňajky, najmä cez víkendy
Foto: shutterstock/Sea Wave
Tieto chutné a neuveriteľne jemné ricottové lievance sú skvelou obmenou tradičných lievancov. Sú jednoduché na prípravu a naozaj veľmi chutné. Sú skvelé na raňajky, najmä cez víkendy. A ako si tieto dobroty pripravíte vy? Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, sa od bežných lievancov veľmi nelíšia. Presvedčte sa sami.
Jemné ricottové lievance podľa susedinho receptu. Nevyžadujú vôbec veľa ingrediencií
Na prípravu lievancov z ricotty potrebujete tento jemný taliansky syr. Nie je však jediný. Okrem spomínaného si musíte pripraviť aj múku alebo mlieko. Úplný zoznam ingrediencií na chutné lievance nájdete nižšie.
Ingrediencie:
syr ricotta – 1 balenie,
pohár múky,
3 ks vajec,
20 g práškového cukru (alebo iný jemný cukor),
1 čajová lyžička vanilky (alebo vanilkový cukor),
plochá čajová lyžička prášku do pečiva (alebo jedlá sóda),
soľ – štipka na rozšľahanie vajec,
tuk na vyprážanie.
Okrem toho si môžete pripraviť aj obľúbené doplnky – čerstvé ovocie, džem, šľahačku alebo čokoládový krém.
Podávajte ešte horúce s vašimi obľúbenými doplnkami – šľahačkou, džemom alebo čerstvým ovocím – a pohárom kakaa alebo horúceho mlieka
Foto: shutterstock/YURIIBUTSKO
Ako pripraviť ricottové lievance? Nie sú vôbec náročnejšie ako bežné
Pri príprave ricottových lievancov začnite oddelením žĺtkov od bielkov. Bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuhej peny a zatiaľ odložte bokom. Teraz postupujte podľa nasledujúcich pokynov.
Spôsob prípravy:
Do žĺtkov pridáme ricottu, prášok do pečiva (alebo sódu bikarbónu), cukor a vanilku (alebo vanilkový cukor).
Uvedené prísady zmiešame (alebo rozmixujeme) na hladkú hmotu.
Teraz do zmesi pridajte preosiatu múku a tiež dôkladne premiešajte.
Je čas pridať predtým vyšľahanú penu z bielkov. Len nie celú naraz. Všetky prísady dobre premiešajte.
Na panvici rozohrejte trochu tuku a zo zmesi vytvarujte lievance. Smažte ich z oboch strán dozlatista.
Po usmažení položte lievance na tanier vystlaný papierovou utierkou, aby sa z nich odsal tuk. Podávajte ešte horúce s vašimi obľúbenými doplnkami – šľahačkou, džemom alebo čerstvým ovocím – a pohárom kakaa alebo horúceho mlieka. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pirohy s touto plnkou zvíťazia nad ruskými a inými pirohami. V hlavnej úlohe zemiaky a niečo iné
The post Zabudnite na tradičné lievance. Suseda mi dala recept na lepšie. Tajomstvo je v tomto syre appeared first on Vášeň v tebe.