19.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/siamionau pavel).
Zemiakové placky sú vysnívanou večerou, popoludňajším občerstvením alebo spôsobom, ako si účinne zlepšiť náladu po náročnom dni. Recept na zemiakové placky je jednoduchý, ale ako ich urobiť chrumkavé a zlatisté? Všetko je to o cibuľovom základe – tu záleží na dobrom načasovaní.
Recept na zemiakové placky je triviálny, ale dobre vieme, že to, čo sa zdá triviálne, nás môže najčastejšie oklamať
Foto: shutterstock/siamionau pavel
Zemiakové placky sú jedným z najlepších jedál na svete, pretože nič vás nepoteší lepšie ako teplé a chrumkavé placky. Recept na zemiakové placky je triviálny, ale dobre vieme, že to, čo sa zdá triviálne, nás môže najčastejšie oklamať. Dnes vám však povieme, ako pripraviť dokonalé zemiakové placky, a práve tu sa hodí osvedčený trik. Všetko je to o cibuli – ak ju pridávate do zemiakov, urobte to tesne pred smažením. A nezabudnite strúhané zemiaky poriadne vyžmýkať. Toto sú dve zlaté pravidlá zlatých placiek.
Ako pripraviť zemiakové placky?
Ingrediencie:
1 kg zemiakov, najlepšie múčnatých,
1 cibuľa,
2 malé vajcia,
2 PL pšeničnej múky,
voliteľne plochá lyžička zemiakovej múky,
soľ podľa chuti,
voliteľná lyžica kyslej smotany,
lyžica octu,
olej na vyprážanie.
Zemiakové placky podávajte, ako máte radi – ja ich milujem so smotanovým syrom a lososom, ale dobre chutia aj s tvarohom a cesnakom alebo kyslou smotanou
Foto: shutterstock/nesavinov
Postup prípravy:
Zemiaky ošúpte, opláchnite a nastrúhajte na najmenšom strúhadle. Prípadne ich zomeľte v kuchynskom robote.
Nastrúhané zemiaky osušte od prebytočnej vody, najlepšie pomocou utierky alebo gázy. Vodu si však nechajte a počkajte, kým sa škrob usadí na dne misy.
K nastrúhaným zemiakom pridajte škrob, ktorý sa usadil na dne misy. Pridáme múku, vajcia a soľ.
Cibuľu nastrúhajte najemno. Potom všetko spolu zmiešajte, pridajte ocot a začnite smažiť. Panvicu riadne rozohrejte a pridajte olej.
Hlbokou lyžicou dávkujte porcie zemiakového cesta do mierne rozohriateho tuku. Smažte na strednom ohni z oboch strán do zlatista a do chrumkava.
Tieto zemiakové placky sú vynikajúce a okamžite zlepšia náladu. Podávajte ich, ako máte radi – ja ich milujem so smotanovým syrom a lososom, ale dobre chutia aj s tvarohom a cesnakom alebo kyslou smotanou. Dohodnime sa však – najlepšie sú priamo z panvice so štipkou soli. Súhlasíte?
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zemiakové placky absorbujú tuk ako bláznivé? Poznám spôsob, ktorý túto pochúťku výrazne zoštíhli
The post Zemiakové placky budú zlatisté a chrumkavé. Takýmto spôsobom ich pečú v reštaurácii appeared first on Vášeň v tebe.