Skip to content
Menu
Menu

Žiadne suché raňajky. Vajíčka ako od šéfkuchára. Jeden prídavok a sú šialene krémové

Prečítať článok

29.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Tieto rýchle raňajky sú plné bielkovín a ich príprava vám zaberie len pár minút. Čo pridať do miešaných vajec, aby boli krémové a ešte nadýchanejšie? Vďaka jednej ingrediencii to pôjde majstrovsky a inak ich už neurobíte.

Čo pridať do miešaných vajec, aby boli krémové a ešte nadýchanejšie?
Foto: shutterstock/New Africa

Miešané vajíčka patria medzi obľúbené raňajky mnohých ľudí. Je to ideálny, sýty a chutný spôsob, ako začať deň. Každý ich pripravuje trochu inak. Existuje mnoho spôsobov prípravy, ale stačí jeden doplnok, aby bolo nadpozemsky krémové, zamatové a nádherne mäkké.

Ako pripraviť tie najlepšie miešané vajíčka? Pridajte toto do vajec a budú nadýchané a krémové

Miešané vajíčka sa pripravujú zdanlivo ľahko. Nie každému sa však podarí dosiahnuť dokonale krémovú štruktúru. Nič však nie je stratené. Pridanie jednej zložky do vaječnej zmesi ju môže zaručiť. Je ňou sladká smotana. Práve tá vám pomôže zabudnúť na príliš suché miešané vajíčka, pretože sa počas smaženia nevysušia. Namiesto toho získate nadýchané a zamatové raňajky ako nikdy predtým. Pravidlom je pridať jednu polievkovú lyžicu sladkej smotany na každé rozbité vajce.

Je ňou sladká smotana. Práve tá vám pomôže zabudnúť na príliš suché miešané vajíčka, pretože sa počas smaženia nevysušia.
Foto: shutterstock/Stepanek Photography

Čo pridať do miešaných vajec, aby boli lepšie? Recept krok za krokom na chutné a rýchle raňajky

Príprava miešaných vajec s pridaním smotany vôbec netrvá dlhšie. Smaženie na panvici je ešte bezproblémovejšie, pretože sa nemusíme obávať efektu suchých vajec. Potrebujeme len vajcia, sladkú smotanu, soľ a korenie podľa chuti.

Zľahka vyšľahajte 2 veľké vajcia a pridajte 2 polievkové lyžice sladkej smotany.

Pridajte štipku soli a miešajte, kým vaječná zmes nemá jednotnú konzistenciu.

Malú panvicu na minútu alebo dve rozohrejte.

Potom pridajte kúsok masla a nechajte ho rozpustiť.

Vlejte vaječnú zmes a bez miešania nechajte 20 sekúnd odstáť.

Premiešajte drevenou lyžicou a potom odstavte na ďalších 10 sekúnd.

Opakujte, kým vajcia nie sú mäkké a miestami mierne tekuté.

Odstavte z ohňa a podávajte posypané pažítkou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Po objavení tohto receptu už nebudete chcieť miešané vajíčka. Vajíčka v tejto verzii potešili celú rodinu

Talianske raňajky, ktoré prekonajú všetky omelety a miešané vajíčka. Príprava vás prekvapí

The post Žiadne suché raňajky. Vajíčka ako od šéfkuchára. Jeden prídavok a sú šialene krémové appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj