4.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Juliya_Ka).
Leto je skvelým obdobím na prípravu sladkých nátierok, ktoré si môžeme vychutnať na jeseň a v zime. Nižšie uvedený recept je inšpiráciou, ako si okrem džemov pripraviť aj niečo iné, ale rovnako chutné. Použite naň sezónne ovocie, ktorému sa v tomto ročnom období nič nevyrovná.
Ako si pripraviť slivkovú nutellu?
Foto: shutterstock/Juliya_Ka
Príprava domácich marmelád je nielen spôsob, ako si uchovať chuť letného ovocia na zimné mesiace, ale aj skvelá príležitosť experimentovať v kuchyni. Tradičné džemy a marmelády sú všeobecne známe a obľúbené, ale niekedy sa oplatí siahnuť po niečom netradičnom, čo nás prekvapí svojou chuťou a štruktúrou. Mnohí z nás hľadajú nové inšpirácie na obohatenie svojej špajze o jedinečné chute a vône. Ak aj vy patríte medzi hľadačov nových chutí, nasledujúci recept je určený práve vám.
Príprava domácich marmelád je nielen spôsob, ako si uchovať chuť letného ovocia na zimné mesiace, ale aj skvelá príležitosť experimentovať v kuchyni.
Foto: shutterstock/Mahirov9
Jedným z takýchto netradičných receptov je čokoládový slivkový krém. Je to jedinečná alternatíva ku klasickým džemom, ktoré si často natierame na chlieb. Slivkový čokoládový krém spája intenzívnu sladkosť zrelého ovocia s hlbokou čokoládovou arómou, čím vytvára jedinečnú kompozíciu. Je to nielen vynikajúca príloha k sendvičom alebo palacinkám, ale aj samostatný lahodný dezert, ktorý určite poteší všetkých členov domácnosti a hostí. Sami uvidíte, že sa bude jesť priamo z pohárov.
Slivková nutella recept
Zloženie:
1 kg sliviek
200 g cukru
100 g horkej čokolády
50 g kakaa
čajová lyžička škorice
lyžička citrónovej šťavy
Spôsob prípravy:
Slivky umyte, zbavte jadierok a nakrájajte na malé kúsky.
Potom slivky vložte do veľkého hrnca, pridajte cukor a citrónovú šťavu. Varte na miernom ohni za častého miešania, kým sa slivky nerozpadnú a nepustia šťavu, približne 30 minút.
Keď sa slivky rozpadnú, rozmixujte ich ručným mixérom alebo napríklad v kuchynskom robote na hladkú zmes.
Do horúcej slivkovej zmesi potom pridajte kakao, škoricu a nasekanú horkú čokoládu. Miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí a všetky prísady sa nespoja.
Zmes varte na miernom ohni ďalších 10-15 minút za stáleho miešania, aby sa nepripálila.
Horúcu slivkovú nutellu nalejte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite. Poháre postavte hore dnom a nechajte úplne vychladnúť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pridáte ich do šalátov a koláčov. Urobíte ich raz a vydržia v pohároch po celý rok.
Nielen slivky, ale aj hrušky by ste mali zaradiť do svojho jedálnička. Prinášame dôvody
The post Zo sliviek nerobím džem, ale tento sladký krém. Aby vyšiel, pridávam tieto dve prísady appeared first on Vášeň v tebe.