Skip to content
Menu
Menu

Zoberte ich z kríka alebo kúpte na trhu a potom ich položte na krehké cesto. Toto je lahodný letný dezert

Prečítať článok

04.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Mostovyi Sergii Igorevich).

Nekonečné teplo a žiariace slnko nás nabáda k tomu, aby sme pripravovali jedlá a dezerty, ktoré sú ľahké a hlavne rýchle. Ak teda chcete niečo sladké, čo si nevyžaduje dlhé prípravy, tento koláčik je hitom.

Foto: Shutterstock/Mostovyi Sergii Igorevich

Ako veľký fanúšik leta každý rok vymýšľam recepty, vďaka ktorým bude toto ročné obdobie ešte zaujímavejšie. Tentokrát to bol sladký koláčik s ovocným a zamatovým stredom. Na prípravu takéhoto koláča sa nemusíte veľa narobiť, pretože je veľmi jednoduchý.

Skladá sa z krehkého cesta, malinovej plnky a krémového krému. Keď ho pripravíte, určite zjete celý podnos sami, preto odporúčam urobiť si ho viac. Toto bude váš obľúbený letný dezert.

Recept na letný dezert s malinami

Ingrediencie na základ

250 g pšeničnej múky,

125 g studeného masla,

50 g práškového cukru,

žĺtok,

2-3 lyžice studenej vody.

Ingrediencie na náplň

300 g malín,

100 g cukru,

lyžica zemiakovej múky.

Suroviny na krém

200 ml smotany na šľahanie (30% alebo 36%),

250 g syra mascarpone,

3-4 lyžice práškového cukru,

lyžička vanilkového extraktu.

Spôsob prípravy

Do misy nasypeme múku, pridáme studené maslo nakrájané na kocky a práškový cukor. Potierajte prstami, kým sa nevytvoria omrvinky. Pridajte žĺtok a studenú vodu, rýchlo vypracujte cesto. Potom vytvarujte guľu, zabaľte do fólie a vložte na 30 minút do chladničky.

Po vychladnutí cesto rozvaľkáme na koláč a vystelieme ním tortovú formu. Dno popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 15 minút, kým koláč jemne nezhnedne.

Maliny zmiešame s cukrom a zemiakovou múkou, potom ich rovnomerne rozložíme na upečený základ.

Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme syr mascarpone, práškový cukor a vanilkový extrakt, miešame, kým sa suroviny nespoja.

Na vychladnutý malinový základ natrieme mascarpone krém. Pred podávaním koláč nechajte aspoň hodinu vychladnúť v chladničke.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Nadýchaný a mäkký chlieb bez pečenia v rúre? Na prípravu úžasného chleba potrebujete iba panvicu

Babička prezradila trik na výrobu šťavy z listov, ako stvorený do horúceho počasia. Urobíte s ním tú najlepšiu limonádu

The post Zoberte ich z kríka alebo kúpte na trhu a potom ich položte na krehké cesto. Toto je lahodný letný dezert appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj