Skip to content
Menu
Menu

Biatlonistka Wiererová bude v Paríži televízna expertka, bude mať svoj olympijský denník

Prečítať článok

20.7.2024 (SITA.sk) –

Talianska biatlonistka Dorothea Wiererová si to opäť rozmyslela s koncom kariéry a súťažiť bude až do ZOH 2026. Dala si za cieľ uspieť na „domácej“ olympiáde v Miláne a Cortine d´Ampezzo (6. – 22. 2. 2026). Tridsaťštyriročná skúsená biatlonistka s tvárou modelky sa však už pripravuje aj na kariéru po skončení športovej kariéry. Možno z nej bude športová moderátorka.

Štvornásobná majsterka sveta a trojnásobná bronzová medailistka zo ZOH bude na nadchádzajúcej letnej olympiáde v Paríži televízna expertka talianskej výpravy. Na kanáli Discovery+ bude mať vlastnú šou s názvom „Parigi Doro“ (Zlato z Paríža). Formátom bude olympijský denník, v ktorom bude Wiererová skúmať jednotlivé olympijské disciplíny, zachytávať hlasy športovcov a komponovať do nich vlastnú odbornosť z profesionálneho športu.

„Pre mňa je to príležitosť vystúpiť zo svojej komfortnej zóny a zažiť novú skúsenosť,“ povedala Wiererová pre taliansky internetový portál Neveitalia.

Wiererová zároveň potvrdila, že už začala prípravu na novú sezónu. Prvé preteky Svetového pohára 2024/2025 budú koncom novembra vo fínskom Kontiolahti a skvelá Talianka, ktorá má v zbierke dva veľké a štyri malé glóbusy za celkový triumf vo Svetovom pohári, by tam nechcela chýbať.

Viac k témam: biatlonistka, LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, Svetový pohár
Zdroj: SITA.sk – Biatlonistka Wiererová bude v Paríži televízna expertka, bude mať svoj olympijský denník © SITA Všetky práva vyhradené.