Skip to content
Menu
Menu

Ružomberčanov v prípade postupu cez Trabzonspor čaká Rapid Viedeň alebo Wisla Krakov

Prečítať článok

22.7.2024 (SITA.sk) – Slovenský futbalový šampión ŠK Slovan Bratislava si v prípade vypadnutia so slovinským tímom NK Celje v 2. kvalifikačnom kole Ligy majstrov 2024/2025 zmeria sily v 3. kvalifikačnom kole Európskej ligy proti inému zdolanému tímu 2. kola – írskemu Shamrocku Rovers alebo českej Sparte Praha.

Rozhodol o tom pondelkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Ak sa Slovan predstaví v 3. kvalifikačnom kole EL, v prvom súboji nastúpi doma 8. augusta, odvetu na pôde súpera absolvujú „belasí“ 15. júla. Už skôr sa rozhodlo o tom, že ak Slovan postúpi cez Celje, v 3. kvalifikačnom kole vyzve cyperský APOEL Nikózia alebo moldavský FC Petrocub Hincesti.

Pri oboch žreboch prebehlo rozdelenie do skupín ešte pred jeho začiatkom. V LM bolo jasné, že postupujúci z dvojice Slovan – Celje mohol dostať aj postupujúceho z dvojíc PFC Ludogorec Razgrad (Bul.)/FK Dinamo Minsk (Biel.) alebo Shamrock Rovers (Ír.)/FC Sparta Praha (ČR). V EL boli pre Slovan alebo Celje v hre aj zdolaní z dvojíc Malmö FF (Švéd.)/KÍ Klaksvík (Faer. ostr.) alebo FK Bodö/Glimt (Nór.)/FK RFS (Lot.)

V pondelok spoznal meno prípadného súpera v 3. kvalifikačnom kole EL aj MFK Ružomberok, ak v 2. kole prejde cez turecký Trabzonspor. V takom prípade na „Ružu“ čaká poľská Wisla Krakov alebo rakúsky Rapid Viedeň, prvý súboj odohrajú Slováci doma.

Ak tím spod Čebraťa neprekoná tureckú prekážku, presunie sa do 3. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy a meno možného súpera spozná ešte v pondelok popoludní. V hre budú aj FC DAC 1904 Dunajská Streda a FC Spartak Trnava.

Viac k témam: Európska konferenčná liga, Európska liga, Liga majstrov
Zdroj: SITA.sk – Ružomberčanov v prípade postupu cez Trabzonspor čaká Rapid Viedeň alebo Wisla Krakov © SITA Všetky práva vyhradené.