Skip to content
Menu
Menu

Prešov po troch kolách na čele

1. FC Tatran Prešov – OFK – SIM Raslavice 3:0 (0:0)

Cez víkend pokračovala 3. liga Východ tretím kolom. Futbalisti 1. FC Tatran Prešov zaznamenali plný bodový zisk proti Raslaviciam a sú na čele súťaže vďaka lepšiemu skóre pred Spišskou Novou Vsou, ktorá má tiež plný počet bodov.

Nováčik súťaže z Raslavíc odolával zeleno-bielym v nových dresoch hodinu. Prvý rozvlnil sieť hostí v 60. min Jozef Dolný z priameho kopu, keď lopta sa od brvna odrazila za bránkovú čiaru. Podobne kopol z priameho kopu aj v prvom polčase, ale brankár Raslavíc ju vyrazil na roh. O desať minút sa Dolný tešil z druhého gólu. Tretí pridali striedajúci hráči v záverečnej minúte, keď šikovne sa uvoľnil na hranici šestnástky Richard Kapráľ prihral spätne a Oliver Špilár to namieril medzi žrde.

Radosť domácich z prvého gólu.

„Bol to ťažký zápas. Súper ničím neprekvapil, lebo ho veľmi dobre poznám. Raslavice som viedol ešte pred necelým mesiacom. Vedel som čo budú hrať a prakticky sa mi to potvrdilo. Natrápili sme sa v prvom polčase hlavne preto, lebo chýbal väčší pohyb, väčšia iskra, aj  nasadenie z našej strany. Prispôsobili sme sa súperovi, tempo bolo pomalé. Súper s nami v prvom polčase nemal veľa práce, z našej strany to bolo nevýrazné. Veril som, že keď budeme trpezliví tak nám po zmene strán vyjdú niektoré veci, na ktoré sme chlapcov pripravovali a že sa presadíme aj strelecky,“ povedal po záverečnom hvizde asistent trénera 1. FC Tatran Prešov Róbert Petruš.

Druhý gól Prešova dal Jozef Dolný.

Prešov: Buchta – Macejko, Jarzebak, Grejták, Poľák (46.Timko) – S. Kraľovič, Sabolčík, Ivanecký (74. Špilár), Pribula (87.Kapraľ) – Hirka (54. Škrepták), Dolný.

Raslavíce: Juhás – Kačmár, Berecký, Kohút, Košč, Kuhajdík, Luščák (67. Kiseľa), Stachura, Šimco (87. Bašista), Tokar, Škvarla (77. Oľšavský).

Góly: 60., 70. Dolný, 90. Špilár.  Rozhodovali: Bobko – Lang, Mati. ŽK: Špilár – Stachura, Kuhajdík.

Futbalisti 1. FC Tatran zdravia fanúšikov.

Text a foto: Viktor Zamborský