Skip to content
Menu
Menu

Branislav Tréger: ZMOS vytvára komunikačnú platformu

Prečítať článok

Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s celoplošným testovaním vytvára komunikačnú platformu na konzultácie medzi samosprávami, ktoré sa pripravujú na testovanie obyvateľov a samosprávami, ktoré počas pilotného testovania získali praktické skúsenosti.

Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger v tejto súvislosti konštatoval: „ZMOS na avizované celoplošné testovanie reagoval hodinu po tlačovej besede, na ktorej bol zámer ohlásený. Odvtedy sme začali intenzívne komunikovať na úrovni samospráv aj s ozbrojenými silami. Tlmočili sme otázky, dožadovali sa odpovedí, avizovali potenciálne problémy a naznačovali možností ich riešení. Následne sme vypracovali manuál, ktorý pomôže mestám a obciam čo najlepšie zvládnuť celoplošné testovanie. Ideme však do ďalšej fázy a to si žiada ďalšie aktivity.“

Združenie miest a obcí Slovenska v tejto súvislosti zriaďuje špeciálnu formu pomoci samosprávam v oblasti konzultácií. „Ján Prílepok, primátor Dolného Kubína, kontaktoval ZMOS s tým, aby sme mohli ponúknuť samosprávam pomoc s prípravou testovania ľuďmi, ktorí to zvládli počas víkendu v jeho meste. Veľmi pozitívny signál vyslal pán starosta Jozef Gmiterko z Becherova, malej obce pri Bardejove s tým, že vie pomôcť svojmu okresnému mestu. A mohol by som pokračovať ďalej, ale podstata je v tom, že už máme samosprávy so skúsenosťami a ďalšie, ktoré si potrebujú konzultovať veci. Preto sme zriadili komunikačnú platformu, o ktorej sme informovali naše samosprávy. Budem sa tešiť, keď aj týmto spôsobom, popri komunikácii s ozbrojenými zložkami, prácou na permanentnom aj ústrednom krízovom štábe ukážeme, že samospráva je dôležitý pilier krajiny,“ dodal Branislav Tréger.

Michal Kaliňák
ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS
Foto: ZMOS