Skip to content
Menu
Menu

Na Jarkovej sú nové parkovacie automaty

Prečítať článok

Na Jarkovej ulici v centre Prešova pribudlo 5 nových parkovacích automatov. Od soboty sú plnej prevádzke. Mesto už od júna dopĺňa sieť v zóne parkovania 1. až 4.

Vodiči, ktorí preferujú platbu v hotovosti alebo platobnou kartou tak budú môcť uhradiť parkovné ešte pohodlnejšie, ako doteraz. Vybrať si môžu ktorýkoľvek z 27 parkomatov umiestnených v rámci spoplatnených zón v meste. V nezmenenej podobe však naďalej fungujú aj platby prostredníctvom SMS alebo cez aplikáciu eParkio.

 

V modrom tarifnom pásme je úhrada možná len cez aplikáciu eParkio alebo SMS-kou. Časť Jarkovej ulice, na ktorej pribudli nové parkovacie automaty sa nachádza v červenom tarifnom pásme (78 parkovacích miest), kde je dynamicky navyšovaná sadzba za parkovanie, čo znamená, že čím dlhšie stojíte, tým viac platíte.

Prvá začatá hodina parkovania stojí 1 €, druhá začatá hodina 1,50 €, tretia a každá ďalšia hodina parkovania stojí 2 €. Maximálna denná sadzba je 18 €. V koncovej časti Jarkovej ulice sa nachádza aj 10 modrých rezidentských parkovacích miest, ktoré sú vyhradené pre rezidentov s rezidentskou parkovacou kartou.

Návštevníci môžu na týchto miestach parkovať počas pracovných dní v čase od 8:00 do 16:00 hod. za jednotnú tarifu 0,80 € / hod. Rozširovanie siete parkovacích automatov v meste Prešov bude pokračovať aj v roku 2022, kedy v rámci regulovaných zón pribudne ďalších 8 nových automatov.

Zdroj: presov.sk