Skip to content
Menu
Menu

Na Sekčove sa po búrke prepadla cesta

Prečítať článok

(ako) – Včera potrápila Prešovčanov nielen silná búrka, ale aj doprava na najvyťaženejšej ceste na sídlisku Sekčov. Komunikácia bola plná áut a posúvali sa len slimačím tempom. Obmedzená bola aj mestská hromadná doprava. Trolejusy nejazdili.

Na ulici Arm. gen. Svobodu prebiehali práce na údržbe cestnej komunikácie. Je maximálne vyťažená nielen osobnými vozidlami, ale najmä tranzitnou nákladnou dopravou. Pri oprave výtlku sa zistilo, že je prepadnuté podložie vozovky, ktorého stav v krátkom čase zhoršil intenzívny dážď v úseku pri nákupnom centre Eperia v smere od Košíc na Vranov nad Topľou.

„Na ulici Arm. gen. Svobodu na sídlisku Sekčov sa v dôsledku intenzívneho dažďa prepadla časť vozovky s rozmermi približne 2 x 4 metre. Situáciu na mieste riešila spoločnosť Správa a údržba komunikácií mesta Prešov, s. r. o., v súčinnosti s políciou,“ informovala tlačová referentka radnice Lenka Šitárová.

Cestárom sa po búrke podarilo prepadnutú cestu opraviť.

Okolo poludnia, keď bola búrka s krúpami najintenzívnejšia, vypadol aj prúd. Trolejbusové linky nepremávali. Dopravný podnik preto operatívne zriadil kyvadlovú dopravu so záložnými autobusovými linkami.

Foto: prešov.sk