Skip to content
Menu
Menu

Neznámy páchateľ posiela podvodný email v mene finančnej správy

(pv)Finančná správa opäť upozorňuje na podvodníkov, ktorí sa snažia oklamať daňovníkov a zasielajú im podvodný email. Ponúkajú im vrátenie sumy vo výške 136,99 eura, ak vyplnia priložený formulár žiadosti. Finančná správa takéto maily neodosiela a daňovníkom odporúča, aby na ne nereagovali ani neposkytovali žiadne svoje údaje.

Finančná správa eviduje v posledných dňoch podnety od občanov, že dostali email s informáciou, aby vyplnili priložený formulár a následne im bude vrátená suma 136,99 eura. Finančná správa apeluje na občanov, aby sa nenechali nachytať. Ide o podvodný email, ktorý odosiela neznámy odosielateľ v mene finančnej správy.

Daňovníkov informujeme o týchto podvodných praktikách, aby zbytočne neprichádzali o svoje peniaze a nenaleteli podvodníkom, ktorí ich chcú len zneužiť. Finančná správa vyzýva verejnosť, aby na takéto emaily nereagovali, neklikali na priložené linky a nevypĺňali žiadny „formulár žiadosti“ a obrátili sa na políciu. Žiadne takéto emaily finančná správa nerozposiela.

Najnovší pokus podvodníkov budeme riešiť v spolupráci s kompetentnými orgánmi.