Skip to content
Menu
Menu

Núdzový stav znova predĺžili, Prešov je stále bordový

Prečítať článok

(ako) – Epidemická situácia na Slovensku sa pomaly zlepšuje, ale Slovensko je celkovo stále čierne. Od pondelka budúceho týždňa bude na regionálnom semafore v čiernej farbe 20 okresov, teda o 15 menej ako tento týždeň. Napriek tomu podľa dočasného ministra zdravotníctva Eduarda Hegera nie je dôvod uvoľňovať opatrenia.

Vládny kabinet na rokovaní predĺžil núdzový stav od piatka 19. marca o ďalších 40 dní, vrátane zákazu vychádzania.

Vláda sa tiež rozhodla zakázať dovolenky v zahraničí. Zatiaľ však nie sú jasné presné pravidlá ani to, odkedy bude návrh platiť. Jasné je len to, že cestovanie za hranice bude povolené, no nie z dôvodu rekreácie. Týmto opatrením chce vláda stopnúť súčasný stav,  keď ľudia nemôžu v rámci Slovenska cestovať z okresu do okresu, ale na dovolenku do zahraničia áno.

Podľa dočasného ministra zdravotníctva Hegera sa tým zamedzí aj tomu, že si na Slovensko donesieme ďalšie nové mutácie a nastavená pandemická ochrana prestane fungovať.

Rozdelenie okresov v týždni od 22. do 28. marca:

Čierna farba (20)

Vo štvrtom stupni varovania sa budú nachádzať po novom okresy Čadca, Dolný Kubín, Gelnica, Humenné, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Martin, Myjava, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica, Púchov, Rožňava, Ružomberok, Senica, Skalica, Trebišov, Trenčín, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom a Žilina.

Bordová farba (55)

V treťom stupni, medzi bordovými okresmi sa budú nachádzať Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Bratislava I – V, Brezno, Bytča, Detva, Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Ilava, Komárno, Košice I – IV, Košice-okolie, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Medzilaborce, Michalovce, Nitra, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Poltár, Poprad, Prešov, Prievidza, Revúca, Rimavská Sobota, Sabinov, Šaľa, Senec, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trnava, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Zlaté Moravce a Zvolen.

Červená farba (4)

V druhom stupni varovania sa budú nachádzať okresy Kežmarok, Námestovo, Nové Zámky a Tvrdošín.