Skip to content
Menu
Menu

Ocenili výhercov súťaže o najkrajšiu predzáhradku, balkón a okolie vchodu

(ako) – Súťaž o najkrajšiu predzáhradku, balkóny a okolia vchodov do bytových domov trvá v Prešove už štyri roky. V hre je finančná odmena, ale aj morálne ocenenie pre ľudí, ktorí sa snažia skrášľovať svoje okolie a investujú do toho svoj čas. V hre bol šek na 150 eur. Ten poslúži možno na nákup sadeníc pre ďalšiu sezónu. Výhercom odovzdala ceny primátorka Andrea Turčanová na pôde radnice.

Najkrajšiu predzáhradku pred rodinným domom má Juraj Platko, ktorého do súťaže prihlásila jeho nevesta Daniela, ako jediného nominovaného v tejto kategórii. Predzáhradka pána Platka na Dilongovej ulici je minimalistická, dominuje jej krásny pestovaný trávnik, pestrofarebné kvety a okrasné stromčeky a kríky.

Najkrajšie balkóny

V kategórii Najkrajší balkón sa spomedzi takmer dvadsiatky nominovaných stala víťazkou pani Sandra Šipošová z ulice Arm. gen. Svobodu na Sídlisku Sekčov. Na balkóne nechýbajú rastliny, bylinky i dostatok miesta na sedenie a príjemný oddych. Druhé miesto v tejto kategórii patrí bohato rozkvitnutému balkónu pani Kataríny Kmecovej z Budovateľskej ulice a tretí najkrajší balkón môžu Prešovčania vidieť u pána Dušana Fedoročka na ul. Mirka Nešpora.

Okolie pri bytovom dome

Najkrajšie okolie vchodu do bytového domu majú Prešovčania bývajúci v jednom z panelákov na Exnárovej ulici. Obetavo sa oň stará pani Ľudmila Koščová, ktorá kvety pred vchodom vlastnoručne vysádza, polieva a dopĺňa mnohými krásnymi dekoráciami. Zároveň však priznáva, že táto práca je mimoriadne náročná.

„Veľmi veľa dekorácií mi ukradli alebo zničili. Je to veľmi ťažké, dávate do toho množstvo energie, času aj peňazí a potom keď sa niečo také stane, demotivuje vás to. Mám však túto prácu rada. Každý sa tu vždy rád zastaví a pochváli moju záhradku, dokonca aj deti zo škôlky. Všetci to obdivujú,“ povedala Ľudmila Koščová.

Druhý najkrajší vchod pred bytovým domom môžu Prešovčania nájsť na Prostějovskej ulici v Prešove, ktorý do súťaže prihlásil pán Vladimír Straka. Tretie miesto si v tejto najväčšej kategórii odniesla pani Jana Triščíková z Popradskej ulice. Primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová udelila aj špeciálnu cenu, a to pani Márii Policianovej, ktorá dlhé roky s radosťou skrášľuje priestor pred vchodom do bytového domu na ul. Martina Benku.

Výhercovia prvého miesta v každej kategórii získali poukážku na nákup v hodnote 150 eur, ktorú do súťaže venovala spoločnosť Hornbach. Prešovčania na druhých a tretích miestach a víťazka špeciálnej ceny získali užitočné pomôcky na skrášľovanie svojich balkónov či okolí bytových domov od spoločnosti Mountfield a propagačné predmety mesta Prešov.

Foto: presov.sk