Skip to content
Menu
Menu

Polícia na cestách zaznamenala len za týždeň vyše tisíc sto priestupkov

Polícia intenzívne vykonáva viackrát avizované prísnejšie kontroly s cieľom zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu a pozitívne ovplyvniť nepriaznivý vývoj usmrtených osôb pri dopravných nehodách. Vodiči aj chodci sú totiž stále nepoučiteľní.

V intenzívnejších kontrolách budú pokračovať aj naďalej. Ako informuje prešovské krajské riaditeľstvo na sociálnej sieti, počas uplynulého týždňa pri zvýšenom dohľade zaznamenali 1 151 priestupkov.

Blokovou pokutou policajti riešili celkovo 1 018 vodičov a 54 chodcov. Za nedodržanie povolenej rýchlosti  uložili 407 pokút. Zaujímavé je, že až 38 krát osoby pokutovali za to, že neboli riadne pripútané a 40 vodičov sa riadne nevenovalo vedeniu vozidla, pretože obsluhovali mobilný telefón. Za zlý technický stav vozidla policajti uložili 68 pokút,10 vodiči nedali prednosť v jazde, z toho v 2 prípadoch išlo o chodca na priechode pre chodcov.

Policajné hliadky zadržali celkovo 32 vodičských preukazov a 12 osvedčení o evidencii vozidla.

Alkohol policajti zistili v 23 prípadoch, z toho 3 boli nemotoroví účastníci premávky a 6 vodiči sa dopustili trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Ilustračné foto: KRPZ Prešov