Skip to content
Menu
Menu

Rekonštruujú vstupnú budovu na cyklistickom velodróme

Prečítať článok

(ako) – Mesto Prešov pokračuje v obnove svojho unikátneho cyklistického velodrómu. Po rekonštrukcii interiéru vstupnej budovy prišlo na rad aj zateplenie a nová fasáda. Objekt totiž poznačil zub času a obnova bola nevyhnutná. Na nákladoch sa podieľa rezort školstva aj mesto.

Ako inforovala hovorca mesta Vladimír Tomek, radnica sa po rekonštrukcii  interiéru vstupnej budovy a výmene okien rozhodla pokračovať v modernizácii a kompletne obnoviť aj vonkajší vzhľad objektu.

„V rámci ďalšej fázy revitalizácie cyklistického velodrómu na Športovej ulici v Prešove bude zateplený celý objekt, vrátane strešných konštrukcií. Súčasťou prác je aj sanácia havarijného stavu zatekania v prechodovej chodbe vedúcej do hľadiska velodrómu a úprava strešných vpustí,“ uviedol hovorca Tomek.

 

Stavebné práce zahŕňajú aj osadenie nových plastových dverí a presklenej steny do priestorov kotolne, plynoregulácie a prechodovej chodby. Pribudne nový bleskozvod, podlahy v prechodovej chodbe a lodžii, aj nové nerezové zábradlie. Stavbu realizuje spoločnosť StavStar, s.r.o. Granč – Petrovce.

Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Celkové náklady na rekonštrukciu sú  v objeme 167 792,24 eur vrátane DPH. Z toho je výška nenávratného finančného príspevku 50 000 eur, zvyšok financuje mesto Prešov z vlastných zdrojov.

Foto: StavStar, s.r.o.