Skip to content
Menu
Menu

Sneženie skomplikovalo dopravu

Prečítať článok

(ako) – Vytrvalé sneženie z nedele na pondelok 25. januára 2021 skomplikovalo dopravnú situáciu na celom východe Slovenska. Zimná údržba v meste však „nezaspala“. Už okolo tretej ráno bolo v teréne 11 mechanizmov a 28 pracovníkov zimnej údržby.

Ako informovala tlačová referentka na prešovskej radnici Lenka Šitárová, okrem ciest pluhujú a čistia chodníky, nástupištia MHD, priechody pre chodcov, lávky a schodiská v meste.

Vzhľadom na neustále sneženie je však potrebné opakovane odhŕňať všetky cesty, chodníky, schody, zastávky MHD aj priechody pre chodcov, ktoré už boli vyčistené. Na Dubovej, Smrekovej a Čapajevovej ulici pod váhou ťažkého snehu došlo k pádu niekoľkých stromov. Mesto Prešov preto prosí občanov o zvýšenú opatrnosť nielen pri jazde autom, ale aj pri prechádzaní pešo vo všetkých častiach mesta,“ uviedla Lenka Šitárová.

Konkretizovala, že do 10-tej hodiny dopoludnia, spluhovaných a posypaných vyše 320 km ciest v Prešove. Cesty sú aktuálne prejazdné a neustále odhŕňané s využitím posypového materiálu.

Foto: presov.sk