Skip to content
Menu
Menu

Viete ako bude premávať verejná doprava počas sviatkov?

Prečítať článok

(ako) – Prešovská MHD bude premávať v špeciálnom režime. Vybrané linky nebudú premávať. Naopak, prímestská doprava bude fungovať v normálnom režime ako v nedeľu, alebo počas štátnych sviatkov. 

Cestovné poriadky MHD v Prešove sa v čase d 2. do 5. apríla upravia na špeciálny režim. Niektoré linky nebudú premávať vôbec. Ako informovalo vedenie dopravného podniku  obmedzenie premávky súvisí s aktuálne platnými opatreniami Vlády SR a príslušných inštitúcií, zníženou mobilitou obyvateľov a zákazom vychádzania po 20. hodine.

Jednotlivé spojenia sú vytvorené tak, aby bola zabezpečená dopravná obslužnosť jednotlivých mestských častí, prípadne, aby bola najbližšia obsluhovaná zastávka MHD v pešej dostupnosti.

Foto: V. Zamborský

SAD v normálnom režime

V prímestskej autobusovej doprave Košického a Prešovského kraja nedôjde počas blížiacich sa veľkonočných sviatkov k žiadnemu obmedzeniu. Autobusy budú premávať v zmysle platných cestovných poriadkov.

V piatok 2. apríla, v nedeľu 4. apríla a v pondelok 5. apríla 2021 bude premávka vedená ako v nedeľu a štátny sviatok. Na Bielu sobotu štandardne v sobotnom režime.

Cestujúcich, ktorí využívajú služby dopravcu SAD Poprad upozorňujeme, že od štvrtka 1. apríla 2021 dôjde k úpravám odchodov viacerých spojov. Prepravca preto odporúča, aby si ľudia v cestovných poriadkoch skontrolovali, či sa zmena nevzťahuje na spoj, ktorý plánujú využiť.

Ilustračné foto: archív SAD