Skip to content
Menu
Menu

VIETE KEDY TREBA ZAPLATIŤ DANE A POPLATKY?

Prečítať článok

(ako) – Už na budúci týždeň radnica začne rozosielať Prešovčanom rozhodnutia k miestnym daniam a poplatku za komunálne odpady na rok 2020. Rozhodnutia daňových subjektov, ktorí majú aktivovanú elektronickú schránku na doručovanie, budú zaslané do elektronických schránok, ostatné zásielky prídu listom.

„Po dohode so Slovenskou poštou, a. s. budú osobám zásielky doručované postupne v priebehu dvoch mesiacov. Vzhľadom na mimoriadnu situáciu sú v prospech obyvateľov upravené lehoty splatnosti, a to k 31.8.2020 a k 31.10.2020,“ informovala referentka tlačového oddelenia na prešovskej radnici Lenka Šitárová. Ak obyvatelia dostanú do poštových schránok „žltý lístok“, teda oznámenie o uložení zásielky z mesta Prešov a zásielku si nemôžu prevziať na pracoviskách Slovenskej pošty, a. s., mesto je pripravené im poradiť a informovať ich nielen o vydaných rozhodnutiach, ale aj o úhrade miestnych daní a poplatku za komunálne odpady. 

Zamestnancov Referátu daní a poplatkov MsÚ v Prešove môžu obyvatelia mesta počas pracovných dní kontaktovať telefonicky alebo prostredníctvom e-mailu.

„Mesto Prešov prosí obyvateľov, aby úhrady realizovali bezhotovostným prevodom na účet mesta s použitím špecifického a variabilného symbolu, ktorý je uvedený v rozhodnutí,“ dodala Lenka Šitárová. Zároveň prosia ľudí, aby pomohli s bezhotovostným prevodom aj svojim blízkym v seniorskom veku a ochránili tak ich zdravie.

Foto: Viktor Zamborský