Skip to content
Menu
Menu

Pri Prešovskej univerzite vzniknú jednosmerky a nové parkovacie miesta

Prečítať článok

Mesto Prešov v spolupráci s Prešovskou univerzitou zavedie poriadok v statickej doprave v okolí Torysy, v úseku od univerzity až po Požiarnickú ulicu. Na troch uliciach pribudne nové dopravné značenie a vodiči budú môcť legálne parkovať aj na miestach, kde doteraz parkovali v rozpore s legislatívou.

V okolí Prešovskej univerzity a na uliciach Sedliackeho povstania a Medzinárodného dňa žien pribudne v krátkom čase nové zvislé a vodorovné dopravné značenie.

V uličkách medzi hlavnou cestou na Ulici 17. novembra a riekou Torysa vládne dopravný chaos. Vodiči pravidelne parkujú mimo vyznačených miest a odstavené autá neraz blokujú plynulý prejazd ostatných vozidiel.
Po novom v celom úseku, od areálu univerzity až po Požiarnickú ulicu, vzniknú jednosmerky. Cieľom pripravovanej zmeny je usporiadanie (usmernenie) statickej dopravy a predchádzanie kolíznym situáciám a dopravným priestupkom, ktorých sa vodiči opakovane dopúšťali.

Na Ulici Sedliackeho povstania a na Ulici Medzinárodného dňa žien bude vyznačených približne 35 parkovacích miest. Náklady mesta Prešov na osadenie zvislého dopravného značenia a vyznačenie vodorovného dopravného značenia na týchto uliciach predstavujú približne 1 250 eur.

Dopravné značenie v okolí univerzity bude realizované v réžii Prešovskej univerzity bez finančnej účasti mesta Prešov.

Uvedené zmeny v organizácii dopravy sa nedotknú ulice Požiarnická ani hlavnej dopravnej tepny na Ulici 17. novembra.

Zdroj: presov.sk