Skip to content
Menu
Menu

Martina Holečková odchádza z KDH, prestala rozumieť krokom hnutia

Prečítať článok

16.9.2024 (SITA.sk) – Opozičná poslankyňa Martina Holečková opúšťa Kresťanskodemokratické hnutie (KDH). Ako uviedla vo vyhlásení, práci pre KDH venovala viac ako osem rokov. Ďalej to podľa nej však už nejde.

„Moje rozhodnutie sa nerodilo ľahko. Som človekom konsenzu, hľadania prienikov a spolupráce. Snažila som sa prinášať témy a riešenia, ktoré voličov naozaj zaujímajú a s ktorými KDH išlo do parlamentných volieb,“ uviedla Holečková.

O budúcnosti bude informovať

Ako však skonštatovala, pohľady jej samotnej a pohľady hnutia na zásadné otázky sa začali rozchádzať.

„Nedokážem ďalej pôsobiť v strane, ktorej krokom som prestala rozumieť. Nedokážem pravdivo a čestne hájiť záujmy, s ktorými nie som stotožnená. Mojím cieľom nikdy nebolo KDH škodiť či rozbíjať jeho jednotu, preto som sa po dlhom uvažovaní rozhodla skončiť svoje pôsobenie v KDH, a tým pádom umožniť, aby KDH mohlo jednotne presadzovať politiku a stratégiu, ktorej verí,“ zdôraznila poslankyňa.

Holečková doplnila, že o svojej politickej budúcnosti bude informovať v najbližších týždňoch. „Naďalej budem pôsobiť v Národnej rade SR a presadzovať záujmy občanov nášho Slovenska,“ dodala.

Hnutie rozhodnutie poslankyne rešpektuje

Podľa KDH ide o slobodné rozhodnutie poslankyne a hnutie ho rešpektuje.

Chceli by sme sa jej poďakovať za čas, ktorý strávila v našich radoch. KDH je hodnotovo jasne vyprofilovaná konzervatívna strana, ktorá 34 rokov nemenne presadzuje overené hodnoty. Zasadzujeme sa za ochranu dôstojnosti každého človeka od počatia po prirodzenú smrť, a o pomoc slabším. Dôrazne bojujeme proti korupcii, nebezpečným ideológiám ohrozujúcim demokraciu a chránime suverenitu Slovenskej republiky v hodnotových otázkach doma aj v Bruseli,“ uviedlo hnutie.

Ak podľa KDH Holečková nie je stotožnená s týmito hodnotami kresťanskej demokracie, chápu jej rozhodnutie opustiť ich rady. Na druhej strane dúfame, že so svojím mandátom, ktorý získala od voličov vážiacich si tieto hodnoty, naloží zodpovedne,“ dodalo KDH.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Poslankyňa Kresťanskodemokratického hnutia
Zdroj: SITA.sk – Martina Holečková odchádza z KDH, prestala rozumieť krokom hnutia © SITA Všetky práva vyhradené.