Skip to content
Menu
Menu

Pellegrini prijal predsedov koaličných strán. Politický súboj sa musí vrátiť z osobnej roviny do vecnej, zdôraznil (foto)

Prečítať článok

12.9.2024 (SITA.sk) – Prezident Peter Pellegrini vo štvrtok prijal predsedov strán vládnej koalície. S Robertom Ficom (Smer-SD), Matúšom Šutajom Eštokom (Hlas-SD) a Andrejom Dankom (SNS) diskutoval o aktuálnej politickej situácii. Na stretnutí zdôraznil, že politický súboj sa musí vrátiť z osobnej roviny do vecnej, aby sa jeho predmetom opäť stali skutočné problémy ľudí na Slovensku.

Osobné útoky v politike zbytočne zvyšujú napätie v spoločnosti a odvádzajú pozornosť od reálnych problémov Slovenska,“ uviedol Pellegrini.

Prezident pripomenul, že nie je v jeho kompetencii zasahovať do vnútorných pomerov v Národnej rade Slovenskej republiky. Lídrom vládnej koalície však zdôraznil, že aj po prípadnom odvolaní podpredsedu parlamentu Michala Šimečku (Progresívne Slovensko) je nevyhnutné zabezpečiť také personálne obsadenie vedenia parlamentu, ktoré bude rešpektovať výsledky demokratických parlamentných volieb a ktoré umožní opozícii vykonávať svoju hlavnú úlohu, teda kontrolu vládnej moci. Na budúci utorok prezident prijme predstaviteľov opozície.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Obed prezidenta Pellegriniho s predstaviteľmi koaličných strán (fotografie)

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Odvolávanie Michala Šimečku, Opozícia, Premiér Slovenskej republiky, Prezident Slovenskej republiky
Zdroj: SITA.sk – Pellegrini prijal predsedov koaličných strán. Politický súboj sa musí vrátiť z osobnej roviny do vecnej, zdôraznil (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.