Skip to content
Menu
Menu

Nemecko začalo s náhodnými kontrolami na hraniciach so svojimi piatimi západoeurópskymi susedmi, chce tak potlačiť nelegálnu migráciu

Prečítať článok

16.9.2024 (SITA.sk) – Nemecko od pondelka realizuje námatkové kontroly na hraniciach so svojimi piatimi západoeurópskymi susedmi, aby potlačilo nelegálnu migráciu.

Kontroly sa začali na hraniciach s Francúzskom, Holandskom, Belgickom, Luxemburskom a Dánskom a sú naplánované na šesť mesiacov. Nemecko už od minulého roka vykonáva kontroly na hraniciach s Poľskom, Českou republikou, Rakúskom a Švajčiarskom.

Berlín uviedol, že cieľom námatkových kontrol na hraniciach so všetkými susedmi jej aj úsilie o boj proti kriminalite po nedávnych extrémistických útokoch v krajine.

Predpokladá sa, že koaličná vláda kancelára Olafa Scholza zaviedla hraničné kontroly po tom, ako krajná pravica dosiahla dobré výsledky v nedávnych dvoch krajinských voľbách vo východnom Nemecku. Najbližšie krajinské voľby budú v nedeľu v Brandenbursku.

Viac k témam: Hraničné kontroly, Nelegálna migrácia
Zdroj: SITA.sk – Nemecko začalo s náhodnými kontrolami na hraniciach so svojimi piatimi západoeurópskymi susedmi, chce tak potlačiť nelegálnu migráciu © SITA Všetky práva vyhradené.