Skip to content
Menu
Menu

Volodin sa vyhráža raketovým útokom na Európsky parlament. Zmena reštrikcií pre Ukrajinu vedie k svetovej vojne s jadrovými zbraňami

Prečítať článok

21.9.2024 (SITA.sk) – Predseda dolnej komory ruského parlamentu Viačeslav Volodin sa vyhráža Európe vojnou a raketovým útokom na Európsky parlament. Učinil tak na Telegrame po tom, ako západní spojenci Ukrajiny začali zvažovať uvoľnenie zbraňových reštrikcií pre ukrajinskú armádu a európski zákonodarcovia v Štrasburgu tento týždeň vyzvali, aby Ukrajina mala možnosť zasiahnuť legitímne vojenské ciele v Rusku.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

„Ak sa niečo také stane, Rusko rázne zareaguje použitím silnejších zbraní. To, čo požaduje Európsky parlament, vedie k svetovej vojne s použitím jadrových zbraní. Pre informáciu. Čas letu rakety Sarmat do Štrasburgu je tri minúty a 20 sekúnd,“ napísal Volodin na Telegrame.

Europoslanci zdôraznili, že „bez zrušenia súčasných obmedzení nemôže Ukrajina plne uplatniť svoje právo na sebaobranu a zostáva vystavená útokom na svoje obyvateľstvo a infraštruktúru“. Tiež vyzvali Európsku úniu a jej členské štáty, aby aktívne pracovali na dosiahnutí čo najširšej medzinárodnej podpory pre Ukrajinu a na nájdení mierového riešenia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Zároveň však tvrdia, že akékoľvek mierové riešenie musí byť založené na plnom rešpektovaní nezávislosti, suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny. Za základné aspekty akéhokoľvek riešenia taktiež považujú vyvodenie zodpovednosti za ruské vojnové zločiny a reparácie a iné platby zo strany Moskvy.

Viac k témam: Predseda dolnej komory ruského parlamentu, ruské hrozby, ruské vyhrážky, rusko-ukrajinský konflikt, vojenské ciele v Rusku, vojna na Ukrajine, Vyhrážky, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Volodin sa vyhráža raketovým útokom na Európsky parlament. Zmena reštrikcií pre Ukrajinu vedie k svetovej vojne s jadrovými zbraňami © SITA Všetky práva vyhradené.