Skip to content
Menu
Menu

Po zakúpení dajte múku na 2 dni do mrazničky. Zbavíte sa nepríjemného problému

Prečítať článok

Múka v mrazničke? Urobil tu niekto chybu? No nie, nejde o omyl ani o nejakú nepochopenú extravaganciu, ale o šikovnú prevenciu, ktorá má našu kuchyňu ochrániť pred istým obzvlášť ťažko poraziteľným nepriateľom. Už viete, čo to je?

Potravinové mole v kuchyni sú skutočnou nepríjemnosťou, ktorej sa dá len ťažko zbaviť. Keď sa v našich skriniach udomácni sysľový mol (aké výnimočne dobre zvolené meno pre tohto nepríjemného škodcu), nestačia len žiadosti o premiestnenie. Potrebujete tvrdý prístup, nulové zľutovanie a znalosť niekoľkých trikov, o ktorých sa zmienime neskôr.

Pravdepodobne sa pýtate, čo má múka v mrazničke spoločné s potravinovými moľami. Nuž, veľa. Nejde však o to, aby sme tam tie lietajúce príšery zmrazili, ale o to, aby sa v našej kuchyni nikdy neobjavili. Buďte si istí, všetko sme vám už vysvetlili.

Múka v mrazničke

Na začiatok vás musíme trochu znepokojiť. Potravinové mole v múke nie sú vždy dôsledkom našej nepozornosti alebo neudržiavania poriadku v kuchyni. Niekedy si vajíčka týchto škodcov nájdu cestu k nám vo chvíli, keď sa rozhodneme kúpiť výrobok v obchode.

A teraz áno: existuje jeden najjednoduchší faktor, ktorý vajíčka potravinových molí zabíja. Teplota. Vajíčka potravinových molí sa zničia v podmienkach nad 60 stupňov alebo…. pod nulou. Podmienky, ktoré panujú v mrazničke, sú tak akurát vhodné na to, aby sme sa zbavili vajíčok nevítaných hostí, zabránili im vyliahnuť sa, rozmnožiť sa a napokon – osídliť naše kuchynské skrinky.

Múka – ako ju skladovať?

Uloženie zakúpenej múky na dva dni do mrazničky je vynikajúci spôsob, ako sa zbaviť vajíčok kuchynských molí. Samozrejme, ani tento postup nás neochráni pred napadnutím otravnými červami. Preto nezabudnite všetky sypké potraviny skladovať v tesne uzavretých nádobách. Ako naozaj dobrá nádoba na múku sa ukazuje obyčajný pohár.