Skip to content
Menu
Menu

Septembrová ponuka PKO v Prešove

Prečítať článok

Bližšie informácie o programoch a predaj vstupeniek:
Park kultúry a oddychu, Hlavná 50A, 080 01 Prešov
E-mail: vstupenky@pkopresov.sk
Tel. číslo: 051/77 237 41-2
Počas pracovných dní od 08:00 – 16:00 hod.
www.pkopresov.sk


HRDZA

Táto prešovská kapela patrí k špičke vo world music na Slovensku. Na scéne pôsobí od roku 1999. Silné hlasy, špičkoví hudobníci a šikovne spracované piesne miešajú staré s novým do príjemného zvuku. Kapela svoje 22. narodeniny oslávi koncertom 16. septembra 2021 o 19:00 h v Záhrade umenia. Nebudú chýbať hity ako Slovensko moje, otčina moja, Taká sa mi páči, Mám ja orech či Štefan. Odznejú aj úplné novinky. Mnohé skladby si budete môcť vychutnať v novej, neopakovateľnej podobe.

A keďže ide o „narodeninovú“ oslavu, nebudú chýbať ani zaujímaví hostia: Štefan Štec, spevácka skupina Šafolka, Dominika Šuťáková (spev), Gabi Silvay (fujara, píšťalky, husle), Mykhaylo Zakhariya (cimbal), Marek Pastirčík (kaval, duduk, gajdy).

Vstupné: 8,- € / 5,- € zľavnené / 10,- € na mieste.
Deti do 12 rokov v sprievode rodiča majú vstup zdarma.

Burza starožitností a kuriozít

Atmosféru obľúbenej Burzy starožitností a kuriozít si budete môcť opäť vychutnať 17. septembra  2021 v čase od 8:00 do 18:00h na pešej zóne.
Na svoje si prídu všetci zberatelia unikátov a aj tí, ktorým sa páčia veci poznačené zubom času. Na burze bude možné zakúpiť rôzne drobnosti, nábytok, obrazy, platne, porcelán, ale aj prútený tovar, hračky, drevené výrobky a mnoho ďalších zaujímavých predmetov.
Vstup voľný.

Hudba v meste

Hudba v meste je city music festival v Prešove s cieľom prilákať ľudí do centra mesta na bohatý program a spájať kultúrne inštitúcie. Po roku sa opäť vracia 17. septembra 2021 o 17:00 h do Záhrady umenia.  Využite príležitosť byť s priateľmi, sedieť na tráve, počúvať obľúbenú hudbu. Melódie do Záhrady umenia prinesú Katka Koščová, Billy Barman a Para – Brutálna zostava.  Je na čo sa tešiť!

Vstupné: 8,- € / 5,- € zľavnené / 10,- € na mieste

Deti do 12 rokov v sprievode rodiča majú vstup zdarma.

Prehliadka mladých prešovských talentov

Prešov je plný mladých talentov. Počas celého júna sa mohli prihlásiť do PKO výzvy s tým, v čom najviac vynikajú a odlišujú sa od svojich rovesníkov.

Výsledkom je 53 prihlásených talentov, z ktorých odborná porota zložená z prešovských kultúrnych osobností následne vybrala tie najlepšie. Tie sa nám všetkým predstavia naživo 18. Septembra 2021, kedy ich oceníme a povzbudíme tak k vytrvalosti svoj talent ďalej rozvíjať.

Príďte sa pozrieť aj Vy a spoznať mladé prešovské talenty! Chýbať nebude ani zaujímavý sprievodný program, detské atrakcie či občerstvenie a samozrejme výborná atmosféra Záhrady umenia.

Vstup voľný.

KONCERT JUHOAMERICKEJ HUDBY

Koncert s programovým zameraním na juhoamerickú hudbu, najmä štáty Argentína a Brazília, prináša mimoriadne atraktívnu, umeleckú a virtuóznu hudbu , ktorá predstavuje výzvu aj pre najvýznamnejších interpretov klasickej gitary. Podujatie sa uskutoční 23. septembra 2021 o 19:00 v PKO Čierny orol.

Vstupné: 5,- €.

KRESANIE DO TÓNOV – PRÍBEHY PIESNÍ

Bernard Herstek pozýva do svojej hudobnej dielne.
Prešovčatá, jazz, pop, symfonická, orchestrálna, scénická a duchovná hudba,
knihy a sny.

26. september 2021 o 17:00 v PKO Čierny orol.
Vstupné: 10,-€ / nad 70 rokov vstup zdarma.

PREŠOVSKÉ DNI KLASICKEJ GITARY

Prešovské združenie klasickej gitary v spolupráci s PKO Prešov Vás pozývajú na X. ročník medzinárodného gitarového festivalu Prešovské dni klasickej gitary, ktorý sa koná v dňoch 30. septembra až 1. októbra 2021 v Prešove. Súčasťou festivalu sú majstrovské interpretačné kurzy pod vedením koncertných umelcov a pedagógov.

30.9.2021 (štvrtok) o 18:00 v PKO Čierny orol účinkujú Pražské kytarové kvarteto a Bratislavské gitarové kvarteto. Vstupné: 10,- € / 6,- € zľavnené.

1.10.2021 (piatok) o 18:00 sa v kine Scala uskutoční Slávnostný koncert k 10. Výročiu medzinárodného gitarového festivalu Prešovské dni klasickej gitary.
Vstupné: 10,- € / 6,- € zľavnené.

Výstava v Caraffke: Čo cítim?

V galérii Caraffka sme koncom augusta uviedli novú výstavu, ktorá Vás zaujme svojom nápaditosťou i emóciou. Jej autorka je Prešovčanka Júlia Madziková Čuchtová a výstava nesia príznačný názov Čo cítim? Pozývame Vás do Caraffky pozrieť i vyskúšať si túto výnimočnú výstavu ešte do konca septembra.