12.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock: pilipphoto).
Snívate o dokonale chrumkavých a zlatistých hranolčekoch? Namiesto toho, aby ste si ich objednávali v drahých obchodných reťazcoch, stavte na tie domáce v trochu vylepšenej verzii. Stačí ich vykúpať v kolovom nápoji a obaliť v škrobe. Vďaka tomuto bude váš zemiakový snack chutiť šialene dobre.
Snívate o dokonale chrumkavých a zlatistých hranolčekoch?
Foto: shutterstock: pilipphoto
Hranolčeky sú jedným z najobľúbenejších občerstvení, ktoré kraľujú predajniam rýchleho občerstvenia a sú dostupné v rôznych verziách takmer vo všetkých veľkých obchodoch. Najlepšiu chuť zemiakového občerstvenia však získate, keď si ich pripravíte doma podľa tejto metódy a dáte si záležať na pridaní neobvyklých ingrediencií. Koniec koncov, vďaka kolovému kúpeľu budú hranolčeky zlatisté a chrumkavé ako nikdy predtým!
Chrumkavé hranolčeky si vychutnávajú kúpeľ v …. kole. Sladký nápoj ich dokonale vyladí
Nemožno poprieť, že zemiaky sú na Slovensku jednou z najobľúbenejších druhov zeleniny. Pridávame ich do každodenných večerí v podobe pyré, podávame ich v šalátoch, strúhame ich do placiek alebo z nich pripravujeme chutné zemiakové nákypy. Medzi pochutinami však kraľujú hranolky, ktoré sa dajú pripraviť na mnoho spôsobov, ale tie domáce s použitím dvoch ingrediencií sú skutočným majstrovským dielom.
Obľúbený nápoj obsahuje veľa cukru, takže keď hranolky z takejto marinády neskôr upečiete, dosiahnete šialene chrumkavý efekt.
Foto: shutterstock/Fotazdymak
Ak snívate o dokonale chrumkavých, zlatistých hranolčekoch, toto je recept pre vás. Je založený na neobvyklom spôsobe namáčania zemiakov do koly. Obľúbený nápoj obsahuje veľa cukru, takže keď hranolky z takejto marinády neskôr upečiete, dosiahnete šialene chrumkavý efekt. Tajomstvom je aj škrob, ktorý nájdete nižšie v recepte.
Zlaté a chrumkavé hranolčeky. Marináda z koly dokáže zázraky
Ingrediencie:
700 g zemiakov – najlepšie typu B alebo C
1,5 litra kolového nápoja
olej na vyprážanie
10 g škrobu
soľ a obľúbené korenie
Spôsob prípravy:
Zemiaky ošúpte a nakrájajte na esteticky podobné prúžky.
Hotové hranolčeky dôkladne opláchnite v studenej vode, potom ich vložte do misky a zalejte sladkým kolovým nápojom.
Zemiaky nechajte v tomto kúpeli 10-15 minút.
Teraz hranolčeky sceďte a dôkladne ich osušte papierovou utierkou alebo čistou bavlnenou tkaninou.
Hranolky obalte v škrobe.
Vo veľkom hrnci rozohrejte olej.
Hranolky smažte v horúcom tuku, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
Nakoniec hranolčeky vyklopte na papierovú utierku a dochuťte soľou a inými koreninami podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pred pečením dám hranolky do kúpeľa. Zvonku sú dokonale chrumkavé a vo vnútri jemné
Namiesto zemiakov robím hranolky z…. exotického ovocia. Za tento nápad by mal niekto dostať medailu
The post Ako pripraviť chrumkavé hranolky? Vykúpajte ich v kolovom kúpeli a obaľte v škrobe. Táto zmes dokáže zázraky appeared first on Vášeň v tebe.