Skip to content
Menu
Menu

Bežný chlieb vo vajíčku už nerobím. Pridávam 2 prísady a dokonca ho jem každý deň. Každé sústo je lepšie a lepšie

Prečítať článok

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Esin Deniz).

Chlieb vo vajíčkach je recept na lahodné raňajky, ktoré chutia skvele a ich príprava trvá len pár minút. Môžete sa rozhodnúť aj pre trochu pestrejšiu verziu. Na jej prípravu nepotrebujete veľa.

Chlieb vo vajíčku je najlepší raňajkový pokrm
Foto: shutterstock/Esin Deniz

Chlieb vo vajíčku je najlepší raňajkový pokrm, na ktorom si pochutnávajú ľudia na celom svete. Hrubé plátky chleba namočené v bohatej a aromatickej vaječnej zmesi sa často podávajú v rôznych podobách. Tento pokrm si získal chuťové bunky mnohých generácií a v mnohých domácnostiach sa stále s obľubou pripravuje vo svojej tradičnej podobe. Ak máte chuť na spestrenie, pridajte niekoľko prísad, ktoré obohatia chuť a vôňu.

Ako pripraviť dobrý chlieb vo vajíčku? Tu je návod, ako vylepšiť tradičný recept na jednoduché raňajky

Na prípravu tradičnej verzie chleba vo vajíčku potrebujete len dve prísady. V tomto prípade dobre poslúži starý chlieb, ktorý bude v tejto podobe skvele chutiť. Ak vás klasická verzia týchto raňajok nudí, vylepšite ju dvoma prísadami, a to syrom a plnotučným mliekom.

Budete potrebovať:

4 krajce chleba,

2 vajcia,

4 plátky syra,

trochu plnotučného mlieka,

soľ a korenie podľa chuti.

Na prípravu tradičnej verzie chleba vo vajíčku potrebujete len dve prísady
Foto: shutterstock/Alejandro M. Ferrer

Ako pripraviť francúzsky toast? Jednoduchý recept na spestrenie vášho jedla

Chuť tohto obľúbeného pokrmu vytvára každá ingrediencia. Niekoľko prídavkov môže úplne zmeniť klasické raňajky na skutočnú pastvu pre chuťové bunky. Plnotučné mlieko pridané do vaječnej zmesi urobí pokrm ešte chutnejším, chrumkavejším a jemnejším, zatiaľ čo plátky syra sa postarajú o to, aby sa každé sústo dokonale ťahalo.

Postupujte krok za krokom:

Do nízkej a širokej misy rozbijeme 2 vajcia.

Do rozbitých vajec nalejte trochu plnotučného mlieka. Vďaka tomuto prídavku bude chlieb chrumkavý, ale zároveň jemný.

Pridajte štipku soli a korenia.

Celú zmes dôkladne premiešajte kuchynskou metličkou.

Rozohrejte širokú panvicu s dvoma lyžicami oleja alebo masla.

Plátky chleba ponorte z oboch strán do rozšľahanej vaječnej zmesi.

Smažte chlieb z oboch strán do zlatista.

Ku koncu smaženia položte na chlieb plátky syra. Nerobte to však príliš dlho. Syr sa musí len mierne roztopiť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Shakshuka – recept, ktorý zasýti a poteší farbami. Chutí ako sen a pomáha chudnúť

Recept na cesto na pizzu za pár minút. Vymiesime, pridáme dobroty a pečieme – Taliani vám budú závidieť

The post Bežný chlieb vo vajíčku už nerobím. Pridávam 2 prísady a dokonca ho jem každý deň. Každé sústo je lepšie a lepšie appeared first on Vášeň v tebe.