12.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nishihama).
Japonská omeleta je pochúťka, ktorá k nám prišla priamo z Krajiny Kvitnúcich Čerešní. Jej nadýchaná štruktúra a jemná sladkosť pripomínajú náš domáci tvarohový koláč. Príprava je triviálna a rýchla.
Japonská omeleta je pochúťka, ktorá k nám prišla priamo z Krajiny Kvitnúcich Čerešní.
Foto: shutterstock/Nishihama
Klasická omeleta je obľúbenou voľbou na raňajky. Zvyčajne sa pripravuje v suchej verzii – napr. so zeleninou, hubami a “ zeleňou“ – ale nič vám nebráni v tom, aby ste si ju občas vychutnali aj v sladkej verzii. Japonci zvládli smaženie nadýchaných placiek na báze vajec, skyra a pudingu.
Nadýchaná štruktúra a jemne sladká chuť. Táto pochúťka sa konzumuje v Japonsku
Japonská omeleta sa od tradičnej verzie líši. Chuťou a jemnou penovou textúrou klamlivo pripomína náš tvarohový koláč. Na rozdiel od domáceho dezertu sa však nemusí piecť a čas prípravy je zvyčajne kratší ako 15 minút. Ak hľadáte nápad na chutný tvarohový pudingový dezert alebo raňajky – určite si pozrite recept nižšie. Môžete si byť istí, že táto verzia omelety sa stane trvalou súčasťou vašej kuchyne
Ingrediencie:
50 g prírodného skyra,
2 vajcia,
3 PL mlieka,
35 g vanilkového pudingu bez cukru (1 balenie),
2 ploché lyžičky cukru,
pol čajovej lyžičky prášku do pečiva,
štipka soli,
tuk na vyprážanie,
na želanie: prírodný jogurt, jahody, čučoriedky, orechy, šľahačka, džem.
Nadýchanú omeletu podávajte teplú s obľúbenými prílohami, napríklad s jahodami.
Foto: shutterstock/Zadorozhna Natalia
Japonská omeleta a’la cheesecake. Spôsob prípravy
Rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte so smotanou a pudingovým práškom. Do žĺtkovej zmesi nalejte mlieko, pridajte cukor a prášok do pečiva a dobre premiešajte. Bielka vyšľahajte so štipkou soli do tuha a potom ich opatrne vmiešajte do tvarohovej zmesi. Opäť všetko spolu premiešajte.
Na panvici rozohrejte vyčistené maslo alebo rastlinný olej a rovnomerne naň vylejte cesto. Prikryté smažte na miernom ohni približne 10 minút. Keď sa omeleta začne zrážať, opatrne ju obráťte a varte ešte niekoľko minút. Nadýchanú omeletu podávajte teplú s obľúbenými prílohami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vďaka tomuto nákypu si brokolicu zamiluje každý. Už nikdy viac nebudete počuť: “Neznášam brokolicu“
The post Chutí ako tvarohový koláč, ale nie je. Je to špecialita priamo z Krajiny Rozkvitnutých Čerešní appeared first on Vášeň v tebe.