Skip to content
Menu
Menu

Cuketové placky – recept tak ľahký, ako len môže byť. Žiadne zázraky, len jednoduché tipy

Prečítať článok

18.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).

Ako pripraviť cuketové placky? Tento recept sa podarí každému, pretože je veľmi jednoduchý. Jediné, čo musíte vedieť, je, čo urobiť s tekutinou. Je potrebné ju čo najviac precediť.

Cuketové placky – recept tak ľahký, ako len môže byť.
Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova

Cuketové placky sú vysnívaným letným obedom alebo večerou. A hoci cuketu môžete ľahko zohnať v každom obchode počas celého roka, najlepšie chutí práve v lete. Recept na cuketové placky som sa naučila už ako malé dievča a robím ich identicky ako moja babička takmer stále. V našom rodinnom dome bol cukiet vždy nadbytok, a keď bola ich sezóna, jedli sme túto zeleninu na raňajky, obed aj večeru. Robili sme z nej chutné omáčky, plnili ju na rôzne spôsoby a jednoducho robili koláče. Bolo to niečo vynikajúce, ale moje nedávne cuketové placky prekonali samé seba. Pridala som však do nich niečo vlastné – povedzme môj obľúbený syr feta. Takéto placky sú bezkonkurenčné.

Cuketové placky – v lete nič lepšie nezjete

Ingrediencie:

3 stredne veľké cukety,

2 vajcia,

1 cibuľa,

lyžica syra feta (približne 50 g),

1 mrkva,

polovica zväzku kôpru,

soľ a korenie,

tuk na smaženie (olej alebo vyčistené maslo).

Cuketové placky – v lete nič lepšie nezjete.
Foto: shutterstock/Vladislav Chusov

Cuketové placky – ako na to:

Cuketu umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Preložíme do misy, pridáme lyžičku soli a premiešame. Odstavíme na pol hodiny, aby sa cuketa nechala odkvapkať.

Cuketu dobre osušte ľanovou utierkou a vráťte ju do misy. Pridajte nastrúhanú mrkvu, nastrúhanú cibuľu a nasekaný kôpor. Rozklepnite vajcia a pridajte rozdrobený syr feta.

Pridajte dve plné polievkové lyžice múky a podľa chuti okoreňte. Dôkladne premiešajte. Medzitým si rozohrejte panvicu s trochou tuku.

Do rozpálenej panvice vložte porcie cesta a vyrovnajte ich. Smažte na miernom plameni z oboch strán, kým sa chutne nezapečie. Potom ich odložíme na papierovú utierku, aby sa z nich odcedil prebytočný tuk.

Takéto placky podávajte s jogurtovou alebo cesnakovou omáčkou. Výborne sa hodí akákoľvek, dokonca aj paradajková salsa. Ak chcete, môžete tieto placky podávať aj studené – budú chutiť rovnako dobre.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zlaté zemiakové placky. Moja sestra mi prezradila trik, ako ich urobiť chrumkavé. Všetko je to o cibuli

Je to dokonca lepšie ako pizza. Nepotrebujete však ani gram múky. Stačia vám tieto vločky

The post Cuketové placky – recept tak ľahký, ako len môže byť. Žiadne zázraky, len jednoduché tipy appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj