28.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kiian Oksana).
Chlieb vôbec nemusí byť nudný. Namiesto toho, aby ste sa spoliehali na štandardné recepty, vyskúšajte chlieb s touto zeleninou. Chutí vynikajúco a keď ho raz vyskúšate, určite si ho pripravíte viackrát.
Čo pripraviť z cukety? Takýto chlieb zmizne v okamihu.
Foto: shutterstock/Kiian Oksana
Cuketa je zelenina, ktorú si mnohí ľudia pestujú na svojich domácich záhradách. Čo robiť, keď je úroda mimoriadne bohatá? Zahrajte sa na pekárov a namiesto toho, aby ste cukety naložili do pohárov, upečte chutný chlieb. Je taký dobrý, že si na ňom pochutí celá rodina.
Čo pripraviť z cukety? Takýto chlieb zmizne v okamihu. Hodí sa nielen na sendviče
Niet divu, že cuketa patrí k najobľúbenejšej zelenine pestovanej na záhradke. Má nízky obsah kalórií, len 17 kcal na 100 g. Je zdrojom vlákniny, vitamínov skupiny B, ako aj C, A a K. Obsahuje veľa antioxidantov, ktoré majú pozitívny vplyv na imunitu a zrak. Ak sa vám tento rok urodili cukety a vy neviete, čo s nimi, spoľahnite sa na tento recept.
Ak sa vám tento rok urodili cukety a vy neviete, čo s nimi, spoľahnite sa na tento recept.
Foto: shutterstock.com/InFocus.ee
Nie je nič lepšie ako čerstvý a chrumkavý domáci chlieb. Málokto však vie, že ho môžete pripraviť z cukety a poteší všetkých v dome. Je ľahko stráviteľný a ľahší ako tradičný chlieb. Jeho chuť je taká univerzálna, že sa bude hodiť na sendviče alebo ako príloha k polievkam či na grilovanie.
Ako pripraviť cuketový chlieb? Pripravte si ho podľa tohto receptu. Než sa nazdáte, zmizne zo stola
Výroba cuketového chleba je triviálne jednoduchá. Tento recept určite zvládne aj neškolený kuchár.
Potrebujete:
4 cukety
60 g čerstvého droždia
lyžica cukru
lyžička soli
pol kilogramu pšeničnej múky
50 g pšeničných otrúb
180 ml teplej vody
2 lyžice olivového oleja
2 PL cuketovej šťavy
korenie – sušená bazalka, sušené paradajky, soľ
Tento recept určite zvládne aj neškolený kuchár.
Foto: shutterstock/Elena Shashkina
Najprv nastrúhame cuketu, osolíme ju a premiešame. Odstavíme ju na niekoľko minút a keď pustí šťavu, oddelíme od nej dužinu. V jednej miske zmiešame droždie a cukor, v druhej múku, otruby a soľ. Droždie a cukor pridajte k suchým prísadám. Cesto miesime, kým nezískame jednotnú konzistenciu. Keď je hotové, pridajte cuketovú dužinu, olej a opäť vymieste. Odstavte aspoň na pol hodiny, aby cesto vykyslo. Po uplynutí tejto doby ho rozprestrite na doske na pečenie a posypte korením. Opäť ho vymiesime a prenesieme do maslom vymastenej formy. Pečte 20 minút pri teplote 200 stupňov, potom znížte teplotu na 175 stupňov a pečte ďalších 20-25 minút.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tieto rezne robím každé dva dni. Sú chutné a lepšie ako mleté mäso a bez kúska mäsa
Pre niektorých prekliatie, pre iných nenahraditeľná pochúťka. V lete to môžete jesť stále
The post Cuketu v tejto verzii bude jesť celá rodina. Zabudnite na mäso a palacinky. Existuje lepší recept appeared first on Vášeň v tebe.