25.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ivanna Pavliuk).
Vďaka jemnej štruktúre a chuti sa stane vaším obľúbeným dezertom. Tajomstvo tejto pochúťky spočíva v kombinácii ingrediencií, ktoré mu dodávajú jedinečný charakter. Výborne sa hodí na rodinné oslavy, večierky alebo k rannej káve. Ak pridáte trochu tejto ingrediencie, bude ešte lahodnejší.
Tajomstvo tejto pochúťky spočíva v kombinácii ingrediencií, ktoré mu dodávajú jedinečný charakter.
Foto: shutterstock/Ivanna Pavliuk
Ak hľadáte dezert, ktorý vás poteší chuťou aj vzhľadom, máme niečo pre vás. Táto špeciálna pochúťka sa vyznačuje jemnou textúrou a jedinečnou vôňou, ktorá vás príjemne naladí už od prvého sústa. Je ideálna na všetky oslavy a rodinné stretnutia. Skvele sa bude hodiť ako príloha k čaju alebo káve a určite prekoná chuť známej klasiky.
Tajomstvo tohto dezertu spočíva v kombinácii ingrediencií, ktoré mu dodávajú jedinečnú chuť. Keď ho ochutnáte, zistíte, že je to skutočná pastva pre chuťové bunky. Ak ste zvedaví, čo to je, nebudeme vás už dlhšie držať v nevedomosti. Tento dezert je kokosový tvarohový koláč, ktorý nemá konkurenciu. Bezpochyby si ho hneď zamilujete.
Kokosový tvarohový koláč recept
Ingrediencie:
200 g sušienok (na korpus),
100 g masla (rozpusteného),
500 g mletého tvarohu,
200 ml smotany (30 %),
3 vajcia,
150 g cukru,
lyžica zemiakového škrobu,
100 g kokosových hoblín,
lyžička vanilkového extraktu,
50 g kokosových hoblín na ozdobu.
Kokosový tvarohový koláč nemá konkurenciu.
Foto: pixabay/ponce_photography
Spôsob prípravy:
Sušienky rozdrvte na jemný prášok a zmiešajte s rozpusteným maslom. Vzniknutú zmes vtlačte na dno tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Vložte do chladničky na 30 minút.
Vo veľkej miske zmiešajte mletý tvaroh, smotanu, vajcia, cukor, zemiakový škrob, kokosové hobliny a vanilkový extrakt, kým zmes nebude hladká a jednoliata.
Tortovú formu vyberte z chladničky a na pripravené dno nalejte tvarohovú zmes. Povrch zarovnajte.
Tvarohový koláč pečieme v predhriatej rúre pri teplote 160 °C približne 60 minút, kým nie je hotový a na povrchu ľahko zhnednutý.
Po upečení vyberte koláč z rúry a nechajte ho vychladnúť. Pred podávaním posypte tvarohový koláč kokosovými hoblinami.
Koláč chladíme v chladničke aspoň 2 hodiny a najlepšie cez noc, aby mal správnu konzistenciu. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ľahký koláč na leto. Ochutnáte túto penu a budete cítiť, že všetky vaše starosti zmiznú
Jednoduchý jogurtový koláč s ovocím. Stačí pár minút a máte sladké potešenie
The post Do tvarohu som pridala len 100 g a úplne som zmenila chuť tvarohového koláča. Perfektné na leto appeared first on Vášeň v tebe.