Skip to content
Menu
Menu

Jahodové srdiečka za 15 minút. Dezert z čerstvého ovocia a lístkového cesta

Prečítať článok

30.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dar1930).

Na to, aby ste uspokojili chuť na sladké, nepotrebujete diplom z cukrárstva. Ideálnym jarno-letným dezertom sú kysnuté rožky tvarohom a zrelými jahodami. Tento recept si však vyžaduje trpezlivosť, ktorá nejde ruka v ruke s rastúcou potrebou zjesť zákusok. Oveľa rýchlejšie a rozhodne jednoduchšie je pripraviť podobnú pochúťku z lístkového cesta. Stačí krátky nákup a štvrťhodinka prípravy.

Jahody sa perfektne hodia do lístkového cesta
Foto: shutterstock/Dar1930

S akým ovocím sa podáva lístkové cesto?

Dokonalé lístkové cesto by malo byť vyrobené z tých najkvalitnejších surovín. Ak sa však na jeho prípravu doma necítite, vyberte si hotový výrobok z obchodu. Skôr ako ho vložíte do nákupného košíka, uistite sa, že obsahuje čo najmenej umelých a nezdravých prísad. Na prípravu chutného občerstvenia z lístkového cesta nepotrebujete veľa. Najlepšie funguje sezónne ovocie. Cukrári zdôrazňujú, že výrobok okrem iného skvele chutí s:

jahody

maliny

rebarbora,

broskyne,

nektárinky,

hrušky,

jablká,

slivky,

marhule.

Čo sa dá pripraviť z lístkového cesta na sladko?

Z čerstvého a pružného lístkového cesta môžeme pripraviť množstvo sladkých dobrôt, ktoré nevyžadujú dlhé státie v kuchyni, a výsledok prekvapí aj tých najvyberavejších gurmánov. Ako používate lístkové cesto v sladkých receptoch? V prvom rade odporúčame:

koláčiky s pudingom – lístkové cesto nakrájané na štvorce vložte do formičiek, polejte pudingom alebo vanilkovým krémom a pečte v predhriatej rúre pri 180 °C 15-20 minút;

churros – lístkové cesto nakrájame na tenké pásiky, ktoré vhodíme do horúceho oleja a potom obalíme v cukre. Môžete ich tiež poliať rozpustenou čokoládou;

expresné croissanty – plát lístkového cesta nakrájajte na trojuholníky, na každý dajte džem alebo porciu čokoládového krému, zrolujte od širšieho okraja a pečte 15 minút pri 180 °C;

čokoládové taštičky – z lístkového cesta vykrojte štvorce, do stredu dajte kúsok obľúbenej čokolády, potom prikryte ďalším štvorcom a okraje zatvorte. Pečieme pri 180 °C do zlatista.

Spojením lístkového cesta a jahôd si môžeme ľahko pripraviť lahodný dezert k popoludňajšej káve alebo rýchlu desiatu do školy a do práce
Foto: shutterstock/Lyudmila Zavyalova

Ako upiecť lístkové cesto s jahodami?

Spojením lístkového cesta a jahôd si môžeme ľahko pripraviť lahodný dezert k popoludňajšej káve alebo rýchlu desiatu do školy a do práce. Namiesto vykrajovania obdĺžnikov alebo štvorcov podávajte cesto v podobe srdiečok, ktoré budú pôsobiť mimoriadne pútavo.

Ingrediencie na lístkové cesto s jahodami:

1 balenie lístkového cesta

20 dkg polotučného tvarohu

2 žĺtky

6 čajových lyžičiek cukru

8 g vanilkového cukru

hrsť jahôd

Príprava lístkového cesta s jahodami:

Tvaroh dáme do misky, roztlačíme vidličkou a pridáme žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame.

Rozvaľkajte lístkové cesto, nožom vykrojte niekoľko srdiečok a do stredu dajte časť tvarohovej zmesi.

Jahody umyte, osušte a nakrájajte na plátky. Pripravené ovocie položte na tvarohovú zmes.

Okraje lístkového cesta potrieme vajíčkom. Srdiečka z lístkového cesta pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 15 – 20 minút.

Hotové pečivo nechajte mierne vychladnúť a potom ho posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najjednoduchší koláč na svete. Využite jahody, kým je ich sezóna

Vyskúšala som tieto jahody a teraz už nesiahnem po klasickom dezerte. Táto zložka všetko mení

The post Jahodové srdiečka za 15 minút. Dezert z čerstvého ovocia a lístkového cesta appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj