30.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dar1930).
Na to, aby ste uspokojili chuť na sladké, nepotrebujete diplom z cukrárstva. Ideálnym jarno-letným dezertom sú kysnuté rožky tvarohom a zrelými jahodami. Tento recept si však vyžaduje trpezlivosť, ktorá nejde ruka v ruke s rastúcou potrebou zjesť zákusok. Oveľa rýchlejšie a rozhodne jednoduchšie je pripraviť podobnú pochúťku z lístkového cesta. Stačí krátky nákup a štvrťhodinka prípravy.
Jahody sa perfektne hodia do lístkového cesta
Foto: shutterstock/Dar1930
S akým ovocím sa podáva lístkové cesto?
Dokonalé lístkové cesto by malo byť vyrobené z tých najkvalitnejších surovín. Ak sa však na jeho prípravu doma necítite, vyberte si hotový výrobok z obchodu. Skôr ako ho vložíte do nákupného košíka, uistite sa, že obsahuje čo najmenej umelých a nezdravých prísad. Na prípravu chutného občerstvenia z lístkového cesta nepotrebujete veľa. Najlepšie funguje sezónne ovocie. Cukrári zdôrazňujú, že výrobok okrem iného skvele chutí s:
jahody
maliny
rebarbora,
broskyne,
nektárinky,
hrušky,
jablká,
slivky,
marhule.
Čo sa dá pripraviť z lístkového cesta na sladko?
Z čerstvého a pružného lístkového cesta môžeme pripraviť množstvo sladkých dobrôt, ktoré nevyžadujú dlhé státie v kuchyni, a výsledok prekvapí aj tých najvyberavejších gurmánov. Ako používate lístkové cesto v sladkých receptoch? V prvom rade odporúčame:
koláčiky s pudingom – lístkové cesto nakrájané na štvorce vložte do formičiek, polejte pudingom alebo vanilkovým krémom a pečte v predhriatej rúre pri 180 °C 15-20 minút;
churros – lístkové cesto nakrájame na tenké pásiky, ktoré vhodíme do horúceho oleja a potom obalíme v cukre. Môžete ich tiež poliať rozpustenou čokoládou;
expresné croissanty – plát lístkového cesta nakrájajte na trojuholníky, na každý dajte džem alebo porciu čokoládového krému, zrolujte od širšieho okraja a pečte 15 minút pri 180 °C;
čokoládové taštičky – z lístkového cesta vykrojte štvorce, do stredu dajte kúsok obľúbenej čokolády, potom prikryte ďalším štvorcom a okraje zatvorte. Pečieme pri 180 °C do zlatista.
Spojením lístkového cesta a jahôd si môžeme ľahko pripraviť lahodný dezert k popoludňajšej káve alebo rýchlu desiatu do školy a do práce
Foto: shutterstock/Lyudmila Zavyalova
Ako upiecť lístkové cesto s jahodami?
Spojením lístkového cesta a jahôd si môžeme ľahko pripraviť lahodný dezert k popoludňajšej káve alebo rýchlu desiatu do školy a do práce. Namiesto vykrajovania obdĺžnikov alebo štvorcov podávajte cesto v podobe srdiečok, ktoré budú pôsobiť mimoriadne pútavo.
Ingrediencie na lístkové cesto s jahodami:
1 balenie lístkového cesta
20 dkg polotučného tvarohu
2 žĺtky
6 čajových lyžičiek cukru
8 g vanilkového cukru
hrsť jahôd
Príprava lístkového cesta s jahodami:
Tvaroh dáme do misky, roztlačíme vidličkou a pridáme žĺtky, cukor a vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame.
Rozvaľkajte lístkové cesto, nožom vykrojte niekoľko srdiečok a do stredu dajte časť tvarohovej zmesi.
Jahody umyte, osušte a nakrájajte na plátky. Pripravené ovocie položte na tvarohovú zmes.
Okraje lístkového cesta potrieme vajíčkom. Srdiečka z lístkového cesta pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 15 – 20 minút.
Hotové pečivo nechajte mierne vychladnúť a potom ho posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Toto je najjednoduchší koláč na svete. Využite jahody, kým je ich sezóna
Vyskúšala som tieto jahody a teraz už nesiahnem po klasickom dezerte. Táto zložka všetko mení
The post Jahodové srdiečka za 15 minút. Dezert z čerstvého ovocia a lístkového cesta appeared first on Vášeň v tebe.