3.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Medvedeva).
Tvarohový koláč je veľmi obľúbený dezert, ktorý si môžete dať v každej reštaurácii a kúpiť v každom obchode alebo cukrárni. Nie všetky jeho druhy sa však dajú kúpiť; niekedy si ho musíte vyrobiť sami, aby ste ho zjedli. Presne to je aj tento prípad, pretože takúto podobu som ešte nikde nevidela
Tvarohový koláč v tomto prevedení je lepší ako babičkin.
Foto: shutterstock/Maria Medvedeva
Tvarohový koláč sa dá pripraviť na mnoho spôsobov a jeho rôzne druhy sú obľúbené po celom svete. Jeho krémová konzistencia sa dobre kombinuje s ovocím a tiež s čokoládou. Tentoraz však všetko toto odpadá, pretože do popredia sa dostáva jemná jahodová pena. Pripravíte ju za pár minút a keď ju navrstvíte na tvaroh, nielenže skvele vyzerá, ale rovnako dobre aj chutí. Ak chcete prekvapiť svojich blízkych, tento dezert ich určite ohromí.
Recept na tvarohový koláč s jahodovou penou
Ingrediencie na dno
200 g sušienok,
100 g rozpusteného masla.
Ingrediencie na tvarohovú zmes
500 g tvarohu,
200 g cukru,
3 vajcia,
čajová lyžička vanilkového extraktu,
100 ml smotany na šľahanie.
Prísady na jahodovú penu
500 g jahôd,
100 g cukru,
jahodové želé,
250 ml vody,
250 ml smotany na šľahanie.
Ak chcete prekvapiť svojich blízkych, tento dezert ich určite ohromí.
Foto: shutterstock/nadisja
Spôsob prípravy
Najskôr pripravte korpus. Sušienky rozdrvíme na jemný piesok a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmesou pokryjeme dno tortovej formy a pritlačíme ju. Chladíme v chladničke asi 30 minút.
Teraz je čas na tvarohovú zmes. Vo veľkej miske vyšľaháme tvaroh s cukrom do hladka. Po jednom pridávajte vajcia, pričom po každom pridaní premiešajte. Pridáme vanilkový extrakt a smotanu a premiešame. Na vychladnutý korpus nalejte tvarohovú zmes.
Všetko pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 50-60 minút, kým tvarohová zmes nezostane tuhá. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dajte vychladiť do chladničky.
Na záver pripravte jahodovú penu. Jahody rozmixujeme na pyré a spolu s cukrom zohrejeme v hrnci. V samostatnej miske rozpustite jahodové želé v 250 ml horúcej vody. Želé zmiešajte s jahodovým pyré a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Do vychladnutej jahodovej zmesi jemne vmiešajte smotanu.
Jahodovú penu nalejte na vychladnutý tvarohový koláč a vložte do chladničky na niekoľko hodín, kým pena neztuhne. Cheesecake podávajte vychladený, nakrájaný na porcie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jeden plech nestačí. Pridajte do zmesi lyžicu. Pistáciový cheesecake bude nadýchaný ako obláčik
O tomto čokoládovom koláči sníva celá moja rodina. Pridávam doň zeleninu a oni ju ani necítia
The post Jeden plech nestačí, urobte 3 naraz. Tvarohový koláč v tomto prevedení je lepší ako babičkin appeared first on Vášeň v tebe.