Skip to content
Menu
Menu

Jeden plech nestačí, urobte 3 naraz. Tvarohový koláč v tomto prevedení je lepší ako babičkin

Prečítať článok

3.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maria Medvedeva).

Tvarohový koláč je veľmi obľúbený dezert, ktorý si môžete dať v každej reštaurácii a kúpiť v každom obchode alebo cukrárni. Nie všetky jeho druhy sa však dajú kúpiť; niekedy si ho musíte vyrobiť sami, aby ste ho zjedli. Presne to je aj tento prípad, pretože takúto podobu som ešte nikde nevidela

Tvarohový koláč v tomto prevedení je lepší ako babičkin.
Foto: shutterstock/Maria Medvedeva

Tvarohový koláč sa dá pripraviť na mnoho spôsobov a jeho rôzne druhy sú obľúbené po celom svete. Jeho krémová konzistencia sa dobre kombinuje s ovocím a tiež s čokoládou. Tentoraz však všetko toto odpadá, pretože do popredia sa dostáva jemná jahodová pena. Pripravíte ju za pár minút a keď ju navrstvíte na tvaroh, nielenže skvele vyzerá, ale rovnako dobre aj chutí. Ak chcete prekvapiť svojich blízkych, tento dezert ich určite ohromí.

Recept na tvarohový koláč s jahodovou penou

Ingrediencie na dno

200 g sušienok,

100 g rozpusteného masla.

Ingrediencie na tvarohovú zmes

500 g tvarohu,

200 g cukru,

3 vajcia,

čajová lyžička vanilkového extraktu,

100 ml smotany na šľahanie.

Prísady na jahodovú penu

500 g jahôd,

100 g cukru,

jahodové želé,

250 ml vody,

250 ml smotany na šľahanie.

Ak chcete prekvapiť svojich blízkych, tento dezert ich určite ohromí.
Foto: shutterstock/nadisja

Spôsob prípravy

Najskôr pripravte korpus. Sušienky rozdrvíme na jemný piesok a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmesou pokryjeme dno tortovej formy a pritlačíme ju. Chladíme v chladničke asi 30 minút.

Teraz je čas na tvarohovú zmes. Vo veľkej miske vyšľaháme tvaroh s cukrom do hladka. Po jednom pridávajte vajcia, pričom po každom pridaní premiešajte. Pridáme vanilkový extrakt a smotanu a premiešame. Na vychladnutý korpus nalejte tvarohovú zmes.

Všetko pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 50-60 minút, kým tvarohová zmes nezostane tuhá. Po upečení nechajte cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a potom ho dajte vychladiť do chladničky.

Na záver pripravte jahodovú penu. Jahody rozmixujeme na pyré a spolu s cukrom zohrejeme v hrnci. V samostatnej miske rozpustite jahodové želé v 250 ml horúcej vody. Želé zmiešajte s jahodovým pyré a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Do vychladnutej jahodovej zmesi jemne vmiešajte smotanu.

Jahodovú penu nalejte na vychladnutý tvarohový koláč a vložte do chladničky na niekoľko hodín, kým pena neztuhne. Cheesecake podávajte vychladený, nakrájaný na porcie. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Jeden plech nestačí. Pridajte do zmesi lyžicu. Pistáciový cheesecake bude nadýchaný ako obláčik

O tomto čokoládovom koláči sníva celá moja rodina. Pridávam doň zeleninu a oni ju ani necítia

The post Jeden plech nestačí, urobte 3 naraz. Tvarohový koláč v tomto prevedení je lepší ako babičkin appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj