Skip to content
Menu
Menu

Jedla som ju cez víkend na svadbe a bola som ohromená. Spýtala som sa šéfkuchára, ako ju pripraviť

Prečítať článok

5.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktor1).

Svadobné stoly sú vždy preplnené jedlom. Nájdete na nich najrôznejšie špeciality, ako aj nové chute, ktoré sme ešte nemali možnosť ochutnať. Nedávno som na jednej svadbe jedla vynikajúcu bravčovú panenku a hneď som sa rozhodla požiadať šéfkuchára o recept.

Bravčová panenka – upečte v alobale, naplňte a zalejte želé
Foto: shutterstock/Viktor1

Svadba je výnimočný čas, ktorý je spojený s tancom, hrami, časom stráveným s rodinou a tiež jedlom. Na stoloch je veľa chutných súst a každý si určite nájde niečo pre seba. Keď som bola nedávno na svadbe, potešilo ma jemné mäso a veľmi ma zaujalo. Neodolala som jeho chuti, a tak som hneď bežala do kuchyne spýtať sa šéfkuchára, ako sa pripravuje. Dostala som od neho recept, ktorý nájdete nižšie. Odteraz to budem robiť pravidelne, pretože tá chuť je naozaj podmanivá.

Recept na bravčovú panenku so želé

Ingrediencie:

1 kg strednej sviečkovice,

lyžica majoránky

lyžica sladkej papriky

lyžica granulovaného cesnaku,

3 lyžice rastlinného oleja,

6 vajec,

lyžica ostrého chrenu,

2 PL majonézy,

petržlenová vňať,

soľ,

korenie.

Zmes korenín dôkladne votrite do bravčového mäsa, vložte do misy, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke cez noc
Foto: shutterstock.com/Katerininamd

Zložky na želé:

1 l zeleninového alebo mäsového vývaru,

4 čajové lyžičky želatíny.

Spôsob prípravy:

Do misky vložte majoránku, sladkú papriku, granulovaný cesnak, pol čajovej lyžičky soli a štipku korenia. Pridajte 3 polievkové lyžice rastlinného oleja a dôkladne premiešajte.

Zmes dôkladne votrite do bravčového mäsa, vložte do misy, zabaľte do potravinovej fólie a nechajte v chladničke cez noc.

Na druhý deň vyberte mäso a zabaľte ho do alobalu. Vložte do rúry a pečte vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 80 minút.

Bravčovú panenku vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Keď je mäso studené, nakrájajte ho na kúsky hrubé asi 1,5 cm. Ďalším krokom je narezanie každého kúska tak, aby sa vytvorila kapsa. Nezabudnite dať pozor, aby ste ho neprekrojili celé.

Vajíčka varte natvrdo asi 10 minút, nechajte vychladnúť, ošúpte a nakrájajte na malé kocky.

Do vajec pridajte nasekanú petržlenovú vňať, chren a majonézu. Prísady ochutíme soľou a korením a dôkladne premiešame.

Mäsové kapsy naplňte pripravenou vaječnou plnkou a naaranžujte na tanier. Ozdobte podľa potreby, môžete na to použiť bylinky a zeleninu.

Na pripravený tanier nalejte želatínu rozpustenú vo vývare. Umiestnite do chladničky, kým želé úplne nezatuhne.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vyprážate mäso? Použite metódu 3 prstov. Už nikdy nevyjde také tvrdé ako podrážka

Už dávno nerobím bravčové rezne, pretože som sa naučila tento recept. Rezne, ktoré vyjdú, sú vynikajúce

The post Jedla som ju cez víkend na svadbe a bola som ohromená. Spýtala som sa šéfkuchára, ako ju pripraviť appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj