Skip to content
Menu
Menu

Každý len kečup a kečup. A ja hovorím: cuketová horčica. Je geniálna nielen na grilovanie

Prečítať článok

11.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/VladaKg03).

Horčica je nevyhnutnou súčasťou nielen pri grilovaní. Je ideálna ako prísada do marinád, mäsa a šalátových dresingov. Môžete si ju pripraviť doma a základom tohto receptu je okrem horčice aj jedna zelenina. Cuketová horčica je triviálna na prípravu a 100-krát lepšia ako kupovaná v obchode.

Horčica je nevyhnutnou súčasťou nielen pri grilovaní. Je ideálna ako prísada do marinád, mäsa a šalátových dresingov.
Foto: shutterstock.com/VladaKg03

Táto zelenina sa stala skutočným kráľom sezóny. Pripravujeme z nej nielen večere, ale aj konzervy. Každý už pravdepodobne počul o cuketovom kečupe a šaláte z pohárov. Cuketový džem stále vzbudzuje mierne prekvapenie, ale vedeli ste, že z cukety sa dá vyrobiť aj horčica?

Cuketová horčica je skutočným hitom. Dajte si ju na sendvič, do omáčky aj do marinády

Hoci je recept jednoduchý, príprava cuketovej horčice si vyžaduje určitý čas. Našťastie nemusíte stáť nad hrncom niekoľko hodín, pretože väčšina práce sa „urobí sama“. Základom je biela horčica, preto sa oplatí pripraviť si na začiatok balenie. Buďte si istí, že ju neskôr môžete použiť do uhoriek a pohárov na zimu, napríklad do patizónov.

TIP! Cuketová horčica sa hodí nielen ako posýpka na klobásy. Môžete ju použiť ako nátierku na chlieb, základ omáčok na šaláty a hamburgery, ako aj ako marinádu na mäso, pečené mäso a grilovanie.

Čo pripraviť z cukety? Nie kečup, ale horčicu. Poteší každého

Prípravu začnite tým, že vyvaríte poháre, umyjete zeleninu a horčicu namočíte na noc do octu. Môžete si to skrátiť a namiesto horčice siahnuť po hotovej horčici s dobrým zložením, ale odporúčame, aby ste si všetko urobili sami.

Prípravu začnite tým, že vyvaríte poháre, umyjete zeleninu a horčicu namočíte na noc do octu. Môžete si to skrátiť a namiesto horčice siahnuť po hotovej horčici s dobrým zložením.
Foto: shutterstock/Sunvic

Horčica z cukety – potrebné

prísady:

1 kg cukety,

1 veľká cibuľa,

5-6 strúčikov cesnaku,

60 ml vínneho octu,

40 g semienok bielej horčice,

1 čajová lyžička kurkumy,

1 lyžička cukru, najlepšie hnedého,

1 rovná lyžička soli,

korenie, soľ podľa chuti,

olej na vyprážanie.

Horčicu zalejte octom a dajte na noc do chladničky. Cuketu umyte, ošúpte a nastrúhajte. Pridáme lyžicu soli, rozotrieme a prikryjeme. Tiež vložíme do chladničky na noc. Na druhý deň vyberte horčicu a cuketu z chladničky. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno. Smažte ich na oleji, kým nesklovatie. Horčicu scedíme (ocot vylejeme do misky) a pridáme do panvice. Premiešajte a smažte na miernom ohni. Cuketu dôkladne osušte. Pridáme ju do panvice, pridáme orestovanú cibuľu, cesnak a horčicu. Pridáme kurkumu, ochutíme soľou, korením a cukrom. Premiešajte a minútu povarte. Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte octom. Ešte teplé rozmixujte na hladkú kašu a dajte do pohárov. Uchovávajte.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Super jednoduchý recept na domácu horčicu. Aby to bolo chutné, potrebujete veľkonočný doplnok

Žiadna majonéza, horčica ani kečup. Teraz sa tento sladký dresing pridáva do šalátov

The post Každý len kečup a kečup. A ja hovorím: cuketová horčica. Je geniálna nielen na grilovanie appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj