Skip to content
Menu
Menu

Keď sa mi nechce dlho variť, siahnem po tomto recepte. Toto jedlo pripravím za 20 minút

Prečítať článok

26.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nadianb).

Nie každý z nás túži po tom, aby pokrmy, ktoré mu vyjdú z rúk, boli zložité a zdĺhavé na prípravu. Našťastie existujú recepty, ktoré sa dajú pripraviť za pár minút a ktoré chutia ako z najlepších reštaurácií. Nasledujúci recept je práve takýmto receptom a keď si ho pripravíte, určite budete nadšení.

Ako rýchlo pripraviť večeru?
Foto: shutterstock/nadianb

Som si istá, že mnohí ľudia už počuli o recepte, ako sú cestoviny so špenátom. Príprava takéhoto pokrmu nie je nič zložité a je to jedno z najjednoduchších jedál, aké si môžete pripraviť. Naše jedlo je veľmi podobné tejto klasike, ale líši sa niekoľkými prísadami. Napriek tomu sa nemusíte obávať, že by bolo zložitejšie, pretože jeho príprava je rovnako jednoduchá.

Aby to celé bolo ešte chutnejšie, cestoviny som pred podávaním posypala strúhaným parmezánom.
Foto: shutterstock/Jiri Hera

Na prípravu cestovín so špenátom a syrovou omáčkou nepotrebujete dlhý zoznam ingrediencií. Predpokladám, že väčšinu z nich už máte v chladničke alebo v kuchynských skriniach. Hlavnými surovinami sú, samozrejme, kvalitné cestoviny, špenát a syr niva. To sú také hlavné tri ingrediencie, bez ktorých túto večeru neurobíte. Okrem toho je dobré mať aj smotanu tridsať, cesnak a korenie. Aby to celé bolo ešte chutnejšie, cestoviny som pred podávaním posypala strúhaným parmezánom.

Recept na cestoviny so špenátom a syrovou omáčkou

Ingrediencie:

300 g cestovín

200 g čerstvého špenátu

2 strúčiky cesnaku

200 ml 30% smotany

100 g syra niva,

50 g parmezánu

lyžica masla

soľ a korenie podľa chuti

štipka muškátového orieška

2 lyžice olivového oleja

Spôsob prípravy:

Cestoviny uvarte al dente podľa pokynov na obale a potom ich sceďte.

Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ho asi 1 minútu, kým sa nerozvonia. Pridajte čerstvý špenát a smažte asi 2 – 3 minúty.

Do panvice pridajte smotanu a priveďte ju do mierneho varu. Pridajte na kocky nakrájaný syr a miešajte, kým sa nerozpustí a nespojí so smotanou. Dochuťte soľou, korením a štipkou muškátového orieška.

Do omáčky pridajte uvarené cestoviny a dobre premiešajte, aby sa omáčkou pokryli. Pridajte nastrúhaný parmezán a opäť premiešajte. Varte na miernom ohni 1-2 minúty, kým cestoviny neabsorbujú časť omáčky. Okamžite podávajte a v prípade potreby posypte parmezánom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Špenát už nikdy nezhorkne. Pripravte ho tak, ako ho pripravovala moja babička

Je to najzdravšia zelenina na svete. Varíte ju takto? Veľká chyba

The post Keď sa mi nechce dlho variť, siahnem po tomto recepte. Toto jedlo pripravím za 20 minút appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj