11.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DronG).
Niektorí ľudia sa obávajú prípravy ázijských špecialít z dôvodu nedostupnosti ingrediencii. Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Na prípravu uhoriek v japonskom štýle nepotrebujete žiadne fantastické ingrediencie. Väčšinu z nich už určite máte doma.
Recept na uhorky v japonskom štýle. Ázijská príloha, ktorú si zamilujete od prvého sústa.
Foto: shutterstock/DronG
Uhorky na japonský spôsob sú skvelým doplnkom večere. Sú vhodné aj pre ľudí pri redukcii hmotnosti, pretože majú nízky obsah kalórií a môžete ich jesť bez obáv, že prekročíte denný limit. Ako ich pripraviť? Recept je triviálny.
Recept na uhorky v japonskom štýle. Ázijská príloha, ktorú si zamilujete od prvého sústa
Mnohí z nás milujú ázijské jedlá. Svedčia o tom napríklad plné stoly v reštauráciách s takýmito jedlami. Existujú však aj špeciality, ktoré si môžete pripraviť sami, napríklad uhorky na japonský spôsob, ktoré sú skvelým doplnkom k sendvičom, mäsu a omáčkam. Stačí len pár ingrediencií a môžeme vyčarovať skutočne chutné uhorky s orientálnou príchuťou.
Uhorky v japonskom štýle si môžete pripraviť bez akýchkoľvek fantastických ingrediencií.
Foto: shutterstock/HandmadePictures
Zloženie:
20 uhoriek,
3 polievkové lyžice sezamového oleja,
šálka ryžového octu,
čajová lyžička korenia,
čajová lyžička chilli vločiek,
4 lyžice soli,
4 lyžice cukru,
cibuľka cesnaku.
Uhorky na japonský spôsob – neskutočne chutná príloha k večeri. Príprava krok za krokom
Príprava uhoriek na japonský spôsob nebude robiť žiadne problémy – ani menej skúseným kuchárom. Stačí sa zásobiť všetkými ingredienciami, vyhrnúť si rukávy a pustiť sa do práce!
Spôsob prípravy:
Uhorky zalejeme studenou vodou a odložíme na jednu hodinu. Uhorky dôkladne umyte, aby na nich nezostali žiadne čiastočky piesku ani iné nečistoty.
Nakrájajte uhorky na ľubovoľné plátky, tenké alebo hrubé.
Do misky nalejte ocot a olej a pridajte korenie. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
Uhorky vložte do umytých a sparených pohárov. Pridajte strúčiky cesnaku a zalejte zmesou.
Každú nádobu pevne uzavrite. Umiestnite ich do hrnca a pridajte vodu tak, aby pokrývala 2/3 každej nádoby. Je dôležité, aby neprišli do vzájomného kontaktu.
Varte 20 minút, po uplynutí tohto času ich vyberte z hrnca a položte hore dnom. Na druhý deň ich otočte. Podávajte s obľúbenými jedlami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Táto pochúťka bulharskej kuchyne je moja nová obľúbená maškrta. Pizza sa môže schovať
The post Klasické sú výborné, ale ázijské sú oveľa lepšie. Uhorky v japonskom štýle si môžete pripraviť bez akýchkoľvek fantastických ingrediencií appeared first on Vášeň v tebe.