Skip to content
Menu
Menu

Klasické sú výborné, ale ázijské sú oveľa lepšie. Uhorky v japonskom štýle si môžete pripraviť bez akýchkoľvek fantastických ingrediencií

Prečítať článok

11.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DronG).

Niektorí ľudia sa obávajú prípravy ázijských špecialít z dôvodu nedostupnosti ingrediencii. Nič nemôže byť ďalej od pravdy. Na prípravu uhoriek v japonskom štýle nepotrebujete žiadne fantastické ingrediencie. Väčšinu z nich už určite máte doma.

Recept na uhorky v japonskom štýle. Ázijská príloha, ktorú si zamilujete od prvého sústa.
Foto: shutterstock/DronG

Uhorky na japonský spôsob sú skvelým doplnkom večere. Sú vhodné aj pre ľudí pri redukcii hmotnosti, pretože majú nízky obsah kalórií a môžete ich jesť bez obáv, že prekročíte denný limit. Ako ich pripraviť? Recept je triviálny.

Recept na uhorky v japonskom štýle. Ázijská príloha, ktorú si zamilujete od prvého sústa

Mnohí z nás milujú ázijské jedlá. Svedčia o tom napríklad plné stoly v reštauráciách s takýmito jedlami. Existujú však aj špeciality, ktoré si môžete pripraviť sami, napríklad uhorky na japonský spôsob, ktoré sú skvelým doplnkom k sendvičom, mäsu a omáčkam. Stačí len pár ingrediencií a môžeme vyčarovať skutočne chutné uhorky s orientálnou príchuťou.

Uhorky v japonskom štýle si môžete pripraviť bez akýchkoľvek fantastických ingrediencií.
Foto: shutterstock/HandmadePictures

Zloženie:

20 uhoriek,

3 polievkové lyžice sezamového oleja,

šálka ryžového octu,

čajová lyžička korenia,

čajová lyžička chilli vločiek,

4 lyžice soli,

4 lyžice cukru,

cibuľka cesnaku.

Uhorky na japonský spôsob – neskutočne chutná príloha k večeri. Príprava krok za krokom

Príprava uhoriek na japonský spôsob nebude robiť žiadne problémy – ani menej skúseným kuchárom. Stačí sa zásobiť všetkými ingredienciami, vyhrnúť si rukávy a pustiť sa do práce!

Spôsob prípravy:

Uhorky zalejeme studenou vodou a odložíme na jednu hodinu. Uhorky dôkladne umyte, aby na nich nezostali žiadne čiastočky piesku ani iné nečistoty.

Nakrájajte uhorky na ľubovoľné plátky, tenké alebo hrubé.

Do misky nalejte ocot a olej a pridajte korenie. Všetky prísady dôkladne premiešajte.

Uhorky vložte do umytých a sparených pohárov. Pridajte strúčiky cesnaku a zalejte zmesou.

Každú nádobu pevne uzavrite. Umiestnite ich do hrnca a pridajte vodu tak, aby pokrývala 2/3 každej nádoby. Je dôležité, aby neprišli do vzájomného kontaktu.

Varte 20 minút, po uplynutí tohto času ich vyberte z hrnca a položte hore dnom. Na druhý deň ich otočte. Podávajte s obľúbenými jedlami. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto pochúťka bulharskej kuchyne je moja nová obľúbená maškrta. Pizza sa môže schovať

Ak ich pridáte k nakladaným uhorkám, ich chuť rozohreje vaše zmysly. Susedia sa stále pýtajú na recept

The post Klasické sú výborné, ale ázijské sú oveľa lepšie. Uhorky v japonskom štýle si môžete pripraviť bez akýchkoľvek fantastických ingrediencií appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj